Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Inför SverigeCupen: Norrbotten (F)

       2018-11-07 08:00

       9-11 november, spelas SverigeCupen, fram till dess kan vi ta del av flera av distriktslagens införrapporter. Här från Norrbottens flickor.

       Bilden: Norrbottens flickor.

        

       Vi startar vår resa mot Nyköping redan på torsdagen och räknar med att vara framme i Nyköping vid 18 tiden på torsdagen. Vi ser framemot en riktigt rolig helg.

       Hur ser era förberedelser ut inför SverigeCupen?
       Vi startade upp i februari 2018 och har genomfört fem stycken tvådagarsläger och ett matchläger som gick av stapeln nu i helgen 2-4/11 då vi besökte Rallarcupen i Kiruna. Vi har under helgen spelat ihop laget under fem matcher. Tyvärr åkte vi på en skada som slutade i gips i fyra veckor. Detta är ett gäng härliga och träningsvilliga tjejer som har riktigt roligt tillsammans och ser fram emot att spela SverigeCupen.

       Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
       Vi kommer att göra vårt absolut bästa i de matcher vi ska spela, konkurrensen är stenhård och vi är ett litet distrikt sett till antal lag och underlag av spelare, om man jämför med dom stora distrikten. Men till ytan är vi vi nog störst. Vi har svårt att få till träningsmatcher då det är väldigt långa resor för oss inom distriktet men vi har tränat på bra och kommer till Nyköping superladdade.

       Vad ser ni mest fram emot under SverigeCupen?
       Detta är lite av finalen på vår tid tillsammans och det ska bli så roligt, vi hoppas kunna genomföra bra matcher men även få se på bra handboll. Vi ledare är väldigt stolta över detta lag och hoppas att de får till en bra turnering. Vi vet att det är ett gäng vinnarskallar och tjejer som tar hand om varann.

       Truppen:
       Frida Larsson Norrfjärdens IF
       Rebecca Andersson Norrfjärdens IF
       Clara Andersson Norrfjärdens IF
       My Lakso Norrfjärdens IF
       Lovis Kalla-Baudin Norrfjärdens IF
       Tindra Hagström Kiruna HK
       Kajsa Forsberg Kiruna HK
       Rebecca Stenström Strömnäs GIF
       Amanda Öhman Strömnäs GIF
       Vilja Engström Strömnäs GIF
       Linnea Olofsson Strömnäs GIF
       Maja Eriksson Strömnäs GIF
       Ida Sandberg Strömnäs GIF
       Elina Strand Strömnäs GIF

       Ledare:
       Linda Fahlen
       Matilda Eman
       Klas Stenström
       Jennie Wiklund

        

       Vi publicerar gärna fler införrapporter från fler distrikt, skicka text och eventuell bild till Therese Bringefors, Svenska Handbollförbundet.

        

       Se SverigeCupen på plats i Nyköpings Arenor Rosvalla >> eller streama alla matcher live och/eller som repriser på www.svenskhandboll.se/play >>

        

       SverigeCupen

       SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

       SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

       SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

       Uppdaterad: 2018-11-05 16:23
       Skribent: Therese Bringefors

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information