Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       PLAY: Se SverigeCupen live i helgen

       2018-11-07 09:45

       Se 132 matcher med Sveriges just nu bästa 15-åringar live på play 9-11 november för 149:-.

        

       I samarbete med SolidSport sänder vi distriktslagsturneringen SverigeCupen i Nyköping 9-11 november på www.svenskhandboll.se/play. Köp ett all access-paket för 149:- (gäller t.o.m 8/11, därefter 169:-).

       - Tittarna kan ha höga förväntningar på sändningarna, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

       SverigeCupen är en del av Svenska Handbollförbundets (SHF) spelarutbildning och talangutveckling, för både spelare och unga domare.

       Det är en årligen återkommande turnering för både 15-åriga flickor och pojkar, och sammanlagt spelas omkring hundra matcher under de tre dagarna i Nyköping.

       Studerar turneringen på plats gör de yngre landslagens förbundskaptener och SverigeCupen fungerar även som underlag för uttagningar till handbollsgymnasier.

       Turneringen är fylld av talang, dramatik och känslor - och allt detta blir tillgängligt på SolidSport som livesänder turneringen.

       - SverigeCupen och USM i handboll är tillsammans med Gothia Cup (fotboll), Storvretacupen (innebandy) och Scania Cup (basket) några av de häftigaste eventen man kan se på SolidSport. I alla fall när det kommer till ungdomsidrott. Man kan förvänta sig mycket dramatik, mycket action och mycket känslor. Samtidigt man får se de spelare som troligen kommer vara de framtida landslagsspelarna i svensk handboll. Så man kan alltså ha höga förväntningar på sändningarna, säger Tobias Thalbäck.

       En tittare har redan anmält sig, nämligen Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg.

       - Jag måste vara på Riksidrottsforum den helgen som SverigeCupen avgörs, och då ser jag fram emot att se den på SolidSport, säger Wedberg.

       Vad betyder det för svensk handboll att USM och SverigeCupen - två tunga ungdomsturneringar - nu kommer att livesändas på SolidSport?
       - Det är en stor förväntan där ute att de här arrangemangen ska sändas. Det är viktigt också att det är en utbildningsdel för ungdomarna, att titta på varandra. Den möjligheten har man inte haft tidigare. För handbollsspelarna är det en utvecklingsmöjlighet, för publiken i övrigt är det en tillgång. Det är bara positivt, säger Robert Wedberg.

        

       Du ser samtliga sändningar från SverigeCupen på www.svenskhandboll.se/play >>

       Läs mer om samarbetet mellan SHF och SolidSport >>

       Uppdaterad: 2018-11-07 09:48
       Skribent: Therese Bringefors

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information