Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Stockholm och Halland segrade när SverigeCupen avgjordes

       2018-11-11 20:22

       Här hittar du samlade texter och notiser från söndagen. Texten uppdateras flera gånger under dagen.

       .

       All Star utsedda
       Under årets upplaga av SverigeCupen har det bjudits på engagerande handboll, lag-glädje, stort publikstöd och en mängd skickliga individuella prestationer. Totalt har det spelats 132 matcher över tre fartfyllda dagar på både pojk- och flicksidan, där Halland och Stockholm stod som vinnare i respektive klass. 

       Vissa prestationer har stått ut lite extra och har därför tagit plats i SverigeCupens All Star-lag 2018. Skåne var laget som fick med flest spelare till årets All Star, sex stycken. Näst flest spelare har Halland på tre stycken, följt av två Stockholmsspelare. Även Göteborg, Västerbotten, Västergötland och Östergötland finns representerade i uttagningen.

       Flickornas All Stars:
       MV: Maja Witzke Wahlgren (Halland, HK Aranäs)
       V6: Thea Edlund (Stockholm, Huddinge HK)
       H6: Emma Odén Rasmussen (Göteborg, Önnereds HK)
       M6: Ofelia Shoai Hallberg (Skåne, H43 Lund HF)
       9M: Irma Wester-Kocanovic (Västergötland, IFK Karlsborg)
       9M: Amanda Iseni (Skåne, Lugi HF)
       9M: Ellie Andersson (Bohuslän-Dal, GF Kroppskultur)
       Bästa försvarare: Clara Eklund (Skåne, Höörs HK H65)
       MVP: Felicia Bygdemark (Västerbotten, Sikeå SK) 

       Pojkarnas All Stars:
       MV: Alexander Lindén (Halland, HK Aranäs)
       V6: Linus Fröberg (Stockholm, Tyresö Handboll)
       H6: Liam Kjellman (Skåne, IFK Kristianstad)
       M6: Simon Arngården (Halland, HK Aranäs)
       9M: Albin Fingal (Östergötland, RP IF Linköping)
       9M: Fabian Nygren (Skåne, Lödde Vikings HK)
       9M: Assar Kammenhed (Skåne, Lugi HF)
       Bästa försvarare: Otto Blomgård (Skåne, Lugi HF)
       MVP: Calle Lindquist (Skåne, OV Helsingborg HK)


       *****
       Lindén magisk när Halland tog guld


       Precis som i flickfinalen fick vi se en revansch. Skåne röd hade besegrat Halland tidigare under turneringen, men i finalen var Halland hetast och vann med 17–14. Stor matchvinnare var målvakten Alexander Lindén.

       Skåne vann rätt komfortabelt tidigare under turneringen, men då hade å andra sidan Skåne mer att spela för än vad Halland hade. Finalen började med att Assar Kammenhed satte dit 1–0 till Skåne, en ledning som försvann när Albin Svensson fick in bollen med ett mäktigt skott i krysset. Annars imponerade Herman Josefsson i Skåne med flera fina stegisättningar och dessutom ett rappt skott. 

       Den första halvleken bjöd inte på någon handbollspropaganda, snarare var det så att målvakterna Alexander Lindén i Halland och Hugo Rydberg i Skåne, briljerade. Att ställningen i paus var 5–5 talar sitt tydliga språk, inget av lagen fick igång något vidare bra anfallsspel.

       I den andra halvleken däremot blev det fart på grejerna. Anton Kakko gjorde ett drömmål för Halland när han från dålig vinkel satte bollen i krysset till 6–6. Halland gjorde sedan ett ryck fram till 12–8 med drygt halva halvleken spelad, mycket tack vare en fantastisk Lindén i mål. Avgörandet kom när Hampus Heym satte dit 16–13 med lite drygt en minut kvar. 

       Halland kunde hålla undan och vinna med 17–14 och är mästare i SverigeCupen 2018. 


       Text: Ola Selby
       *****
       Stockholm gul mästare på flicksidan efter fantastisk final


       När lagen möttes tidigare under SverigeCupen var det Västergötland som stod som vinnare. I finalen fick Stockholm gul gruvlig revansch efter att ha gjort det matchavgörande rycket i slutet av den första halvleken och under inledningen av den andra.

       Stockholm vann med 18–11, ett rättvist resultat sett till hur matchen såg ut. Men det var Västergötland som gjorde matchens första mål – det dröjde nästan fyra minuter innan Stockholm kunde spräcka målnollan och då krävdes det att Västergötland hade en spelare utvisad.

       Inledningsvis syntes det tydligt att det var gott om nerver i båda lagen, men Stockholm kom igång mer och mer och gjorde dessutom ett psykologiskt tungt mål i den fösta halvlekens sista sekund. Daniela Marjasin gick på avslut från tio meter och skottet satt som en smäck, det fastställde samtidigt halvtidsresultatet till 9–6.
       Tidigt i den andra halvleken gick Stockholm fram till 12–7 och då började matchen känns mer eller mindre avgjord. Västergötland hade stora problem med Stockholms aggressiva försvarsspel och när Aiah-Linn Rahim räddade en straff för Stockholm blev det allt tyngre för ett tappert kämpande Västergötland.

       Stockholm vann till slut med 18–11 och kan titulera sig mästare i SverigeCupen 2018.
        

       Text: Ola Selby
       *****
       Finallagen förbereder sig
       15:40

       Finallagen i årets SverigeCup är klara. På pojksidan möts Halland och Skåne Röd medan Västergötland möter Stockholm Gul på flicksidan. Matcherna döms av de duktiga domarparen Damon Behroouzi och Marcus Widén samt Evelina Hominnai och Daniela Lundbom Racetovic. 
        
       Totalt har 18 domarpar varit på plats under helgen. 
       Enligt Niklas Axvallen, domarkonsulent på Svenska Handbollförbundet, har samtliga domarpar under helgen hållit en bra nivå. 

       - De har fått hjälp och stöd av 14 delegater under hela helgen. Precis som för spelarna är det här en helg att utvecklas och visa upp sig på.

       - De domarpar som dömer finalen har visat en stadig utveckling under hela helgen och tagit del av de tips de fått av delegaterna. Därför har de rättvist förtjänat att få döma respektive final säger han.

       *****
       Förbundskapten Axnér får sålla i tankarna
       13:56 

       Tomas Axner, förbundskapten för pojkar 02/03, har fått mycket intryck under helgens SverigeCup. 
       Axner berättar hur han sett många killar som kämpat på bra och presterat väl. 
       - Det är svårt att välja ut 60 spelare till ett första riksläger, vi har många spelare att följa upp och det hade lika gärna kunnat vara 60 andra spelare som hade tagits ut säger Axnér.

       - Flera spelare har kommit långt i sin handbollsutveckling, samtidigt får man inte glömma att det är barn vi pratar om.  De har fortfarande många år framför sig att vidare utvecklas summerar han. 
        
       *****
       Även pojkklassen har startat sina semifinaler
       11:29

       Hela Rosvalla har nu vaknat och det börjar fyllas på i hallarna. Sluspelet pågår för fullt och i pojkklassen har även dem påbörjat sina semifinalmatcher.
        
       Du vet väl att du kan streama alla matcher här>>>

       Följ Sverigecupen på Instagram här>>>

       Följ SverigeCupen på Twitter här>>>

       *****
       Semifinaler pågår

       10:28

       På flicksidan har nu semifinalerna startat. I Ishallen har Skåne Röd och Stockholm Gul startat kampen om den ena finalplatsen.

       Den andra semifinalen startade samtidigt i  Rosvalla A där Västergötland och Södermanland även dem gör upp om en plats i finalen.   

       *****
       Dag tre har startat

       08:15

       Söndag morgon och sista dagen av SverigeCupen 2018 har dragit igång. På pojksidan inledde Småland-Blekinge Norra dagen med att möta Dala-Gävleborg i Rosvalla B samtidigt som Småland-Blekinge Södra startade mot Värmland i Rosvalla C. 
       När dessa lag tillsammans med Västmanland, Västerbotten/Norrbotten, Örebro och Västernorrland-Jämtland har spelat klart sina gruppspelsmatcher, så går pojkklassen in i slutspel och placeringsmatcher.

        

       För flicklagen har dessa placeringsmatcher redan startat då Västerbotten och Värmland möttes i Rosvalla A under morgonen.

       Uppdaterad: 2018-11-12 10:58
       Skribent: Aron Spejare

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information