Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Tidig fredagpublik när SverigeCupen inleddes

       2018-11-09 21:16

       Här hittar du samlade texter och notiser från fredagen. Texten uppdateras flera gånger under dagen.

       .

       Fredagen avslutad

       Klockan 21:16 blåste domaren av dagens sista match som spelades mellan Göteborg Vit och Stockholm Röd i Rosvalla. Denna match avslutade SverigeCupens första dag som innefattade totalt 41 matcher där 7 grupper avgjordes på både pojk- och flicksidan. Dagen har flutit på bra, turneringen rullade planenligt igång 13:30 och eftermiddagen/kvällen har bjudit på många roliga matcher nämner Adam Engström, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet och SverigeCupen.
       - Som vanligt är det skönt att komma till Nyköping. IFK Nyköpings lokaler och organisation är ett väloljat maskineri där alla vet vad som ska göras säger han.

       -Vi märkte redan under de första matcherna att det var ganska mycket folk på läktarna, och så har det fortsatt under hela dagen, mer folk än vi trodde. Vi hoppas att det fortsätter så imorgon.
         

        

       Under lördagsmorgonen kommer de fem resterande grupperna att avgöras, och då vi får se hur lagen placerar sig inför gruppspel 2. 
       Där delas lagen in och och rangordnas efter tidigare resultat. De lag som vunnit sin grupp möter andra gruppettor, grupptvåor möter tvåor och så vidare. 11:15 är starttid för gruppspel 2 och följer hela dagen fram till söndagens slutspel. Värt att notera är att det kommer spelas tre matcher mellan Stockholm och Skåne under de inledande matcherna imorgon. 

       *****

       Följ SvC på nätet!

       19:28

       Följ alla helgens matcher på svenskhandboll.se/play.
       Just nu kan du som vill se SverigeCupen live ta del av nytt erbjudande

       Följ även svchandboll på Instagram.

        

       *****

       Fredagens grupper börjar avgöras

       18:29

       Fredagens matcher börjar närma sig ett avgörande. I de flesta grupper har andra och därmed sista omgången i det första gruppspelet startat, medan några grupper fortsätter in på lördagsmorgonen. Alla grupper avgörs därför inte ikväll då några spelar totalt tre omgångar.

       Du kan följa alla resultat här>>> 

       *****

       Jämna matcher i publiktätt Rosvalla

       Klockan 17:02

       SverigeCupen har nu rullat igång ordentligt och det syns framför allt på läktarna. Mycket publik har hittat till Rosvalla A när Södermanland möter Stockholm i en jämn drabbning på flicksidan.

        

       Samtidigt har Västmanland/Örebro - Västernorrland/Jämtland visat upp en lika jämn och spännande match i Multihallen.

       *****

       Nu har även pojksidan startat

       Klockan 13:40

       Även på pojksidan fick Uppland äran att inleda årets turnering. Denna gång mot Örebro i Ishallen, Rosvalla. Samtidigt startade Västergötland mot Västmanland i Nyköpings Sporthall. 

       *****

       Där var vi igång!

       Klockan 13:30

       Uppland och Södermanland inledde årets första match på flicksidan.

       *****

       Frukost i Rosvalla.

       Klockan 08:47

       Redan under torsdagskvällen anslöt Norrbotten till anläggningen, och att det är en förväntansfull trupp på plats råder det inga tvivel om. Flera av spelarna ser mycket fram emot helgen och nämner det stora intresset runt om SverigeCupen med mycket intresserade människor på plats som gör det extra spännande att få spela denna turnering. 

        

       Så följer du SverigeCupen på bästa sätt:

       Se matcherna på plats i Nyköping: Matcherna spelas i Rosvalla och det är fri entré.

       Streama matcherna live och/eller som repriser här>>> 

       Följ matcherna via Livescore här>>> 

       Följ SverigeCupen via Instagram här>>> samt via hashtag #svchandboll

       Följ SverigeCupen via webben här >>>

       *****

       SverigeCupen har startat i Nyköping.

       Klockan 08:30

       I helgen samlas 15-åringar från landets distriktslag när SverigeCupen arrangeras i Nyköping. Det är 5-årsjubileum för Nyköping som arrangör av SverigeCupen där det under fredag, lördag och söndag ska spelas 130 matcher. Flickor och pojkar födda 2003 från våra olika handbollsdistrikt ute i landet samlas för att spela matcher, skaffa nya erfarenheter och utvecklas som spelare.


       Tävlingen mellan de olika distrikten är givetvis prestigefull men SverigeCupen är kanske ännu viktigare som utbildningstillfälle för de unga spelarna. Dels får spelarna mäta sig med andra duktiga spelare från olika delar av landet, dels får de göra det i en ny omgivning med andra lagkamrater än i klubblaget. Dessutom får de visa upp sig för ungdomslandslagens förbundskaptener och för handbollsgymnasiernas scouter.
       SverigeCupen är också en strålande plattform för våra ambitiösa domare. Här slipas de i tuffa och täta matcher hela helgen. Många av dagens elitdomare har gått genom SverigeCupen i sin utbildningsstege.


       Sällan samlas så mycket bra handboll på ett och samma ställe. Inte undra på att scouter, ledare och handbollsfans kommer i massor till Nyköping. Hotellen är fullbokade i staden och det blir ett härligt vimmel i Nyköpings Arenor i Rosvalla.
       Förra året segrade Göteborg i både flick- och pojkklassen. Det ska bli intressant att se om de kan upprepa denna starka bedrift. Andra traditionellt starka distrikt är Skåne och Stockholm men det finns ofta några fina uppstickare. Västergötland, Halland, Östergötland och Uppland har alla tagit medalj de senaste åren.
       Öppningsmatchen spelas 13.30 under fredagen mellan Uppland och Södermanland i flickklassen. Fredagen avslutas sedan med prestigemötet Göteborg Vit - Stockholm Röd som kan ge en fingervisning om formen på de två stora distrikten. På flicksidan ska Västernorrland-Jämtland sätta tänderna i Skåne Gul under fredagskvällen.

       Fram till lördag lunch pågår gruppspelet och därefter påbörjas det spännande slutspelet. Finalerna avgörs 16.00 (flickor) och 17.15 (pojkar) på söndag.

       Stefan Germerud är sportchef i IFK Nyköping och lokal projektledare för SverigeCupen i Nyköping. Han ser fram emot helgen.
       – Dels ser jag fram mot att få uppleva inställningen och kämpaglöden som finns hos alla unga lovande handbollsspelare, men också att få träffa handbollsvänner från hela Sverige som brukar komma hit för att titta på matcherna.

       Det blir också några tips om vad besökare i Nyköping kan göra utanför handbollshallen:
       1. Gå på middagen på slottet på lördagen som jag tipsade om tidigare. Tror det blir en kul kväll och hoppas att alla hittar inbjudan på vår hemsida!
       2. Upplev Nyköpings mysiga stadskärna. Passa på att utnyttja gratisbussen som går mellan arenan och city hela lördagen.
       3. Om man har med sig yngre syskon till spelarna kan man åka några timmar till Boda Borg i Oxelösund mellan matcherna – en äventyrsupplevelse för hela familjen.
       Välkommen alla till SverigeCupen!

       Uppdaterad: 2018-11-11 08:58
       Skribent: SverigeCupen

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information