Hem / Deltagare / Nyheter / Lagpresentation: HF Mitt 1 F15

Lagpresentation: HF Mitt 1 F15

"Upplevelsen! Att tjejerna ska få en så positiv upplevelse och erfarenhet som möjligt"

Vi har genomfört SUL-läger utifrån SHF:s riktlinjer. Från början var vi ca 50 st tjejer som var intresserade av att ta del av denna verksamhet. När detta skrivs så har vi två samlingar kvar. En samling där 25 spelare är kallad och sedan sista samlingen innan Sverigecupen där de 16 spelare som ska åka kallas.

Upplevelsen! Att tjejerna ska få en så positiv upplevelse och erfarenhet som möjligt.

Vi förväntar oss att alla tjejer och vi ledare ska göra sitt yttersta för att detta äventyr ska bli så positivt som möjligt både på planen och på sidan av planen. När det gäller de sportsliga förväntningarna så fokuserar vi på prestationen. Vi vill prestera så bra som möjligt både som lag och på individnivå. Vår ambition och förhoppning är vi tillsammans med tjejerna ska hitta en trygghet och anspänningsnivå som optimerar prestationen. 

När den första anspänningen har släppt så kommer ni få se tjejer som älskar att spela handboll och det kommer vi framförallt visa genom en fartfylld handboll där kontringsspelet kommer vara en prioriterad fas.

Vårt gäng består av spelare från fyra olika lag (Borlänge HK, Ludvika HF, Alfta GIF, Falu HK). Vi vill inte framhålla någon speciell spelare, men vi är övertygade att några tjejer kommer visa upp handbollskvaliteter som står sig långt i den nationella konkurrensen.

Sverigecupen spelas i Nyköping 14-16 april.

HF Mitt 1 F15 spelar i grupp 4 och möter HF Väst Bohuslän-Dal och Hf Syd Skåne Gul i gruppspelet.

Till spelprogrammet >>
Till alla lagpresentationerna >>
Till Sverigecupens sida >>
Se matcherna live på SolidSport >>
Följ Sverigecupen via Gamedayappen >> 
Till merchandisen för Sverigecupen >>

Vi passar också på att informera om att det råder totalförbud för nötter och alla sorters citrusfrukter i arenorna och alla deltagarboenden under Sverigecupen, då flera deltagare och ledare har allergier.

SVERIGECUPEN

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

På grund av coronapandemin ställdes Sverigecupen 2020 in. Sverigecupen 2021 spelas i april 2022. Sverigecupen 2022 är planerad att genomföras i november 2022.