Hem / Domare / Nyheter / Domarpresentation: Tobias Henriksson och Hannes Josefsson

Domarpresentation: Tobias Henriksson och Hannes Josefsson

Tobias Henriksson och Hannes Josefsson, HF Syd, samarbetar väldigt bra med varandra då de är väldigt nära vänner sen tidigare. De brukar gå igenom olika arbetsområden de vill förbättra både före matchen och hur det gick efter matchen.

Namn: Tobias Henriksson
Distrikt: HF Syd

Hur länge har du varit domare?
Jag har varit distriktsdomare i ungefär 3-4 år och har innan dess även dömt på de lägre nivåerna som minihandboll- och föreningsdomare.

Hur kom det sig att du blev domare?
Jag har alltid brunnit för sporten och tycker det är ett mycket kul och hälsosamt sätt att få lite extra pengar i fickan.

Vad ser du mest framemot med att få döma på Sverigecupen?
Jag ser fram emot att få döma matcher som inte bara är roliga att döma, utan också utmanande och utvecklande för mitt dömande. Jag tycker generellt sätt om att sätta mig i pressade situationer som jag kan lära mig av.

Vad är din målsättning med dömandet?
Jag har ingen klar bild över hur långt jag vill komma med dömandet. Det jag vet är att jag kommer hålla på med det så länge jag tycker det är kul då det bidrar med så mycket mer än bara pengar. 

Har du några förebilder?
Jag tycker det är roligt att titta på domarpar som kommit långt och se vad jag kan förändra. Ett domarpar som sticker ut lite extra är Mattias och Mirza som dömde EM.

Vad är det bästa med att vara domare?
Dömningen ger en både: fysisk träning, jobb kvalitéer som ledarroller, nya vänner runt om i Sverige och mycket mer.

Vem dömer du ihop med på Sverigecupen? 
Hannes Josefsson 

Hur samarbetar ni?
Jag och Hannes har dömt ihop under de senaste 3 åren av min domarkarriär och vi känner varandra mycket bra även utanför planen. Därför skulle jag påstå att vi är ett par med goda samarbetskvaliteer och som gärna utvecklas.

Namn: Hannes Josefsson
Distrikt: HF Syd

Hur länge har du varit domare?
Jag har varit domare på olika nivåer i sammanlagt 6 år.

Hur kom det sig att du blev domare?
Jag vet egentligen inte, det var nog att klubben visade stort intresse för att man skulle bli det och att man hade möjligheten att tjäna lite fina pengar vid sidan av redan i en ung ålder 

Vad ser du mest framemot med att få döma på Sverigecupen?
Jag ser mest fram emot att se all den fantastiska handbollen och höga kompetens på spelarna ute på planen, men också träffa domarvänner från olika delar i landet som man annars inte träffar.

Vad är din målsättning med dömandet?
Tror inte riktigt att jag har tänkt så långt, älskar att döma och tycker det är skitkul så jag tar det lite som det kommer.

Har du några förebilder?
Elias Lindoff och Rasmus Schultz skulle jag anse vara mina förebilder när det gäller dömning.

Vad är det bästa med att vara domare?
Det absolut bästa med att vara domare är alla människor som man träffar på och utanför plan. Man lär känna massvis av personer och får massa nya vänner. Det är väldigt roligt att se de olika känslorna när spelare gör bra ifrån sig. 

Vem dömer du ihop med på Sverigecupen?
Tobias Henriksson

Hur samarbetar ni?
Vi samarbetar väldigt bra med varandra då vi är väldigt nära vänner sen tidigare. Vi brukar gå igenom olika arbetsområden vi vill förbättra både före matchen och hur det gick efter matchen.

Från DFK:s sida är syftet med domarverksamheten under Sverigecupen att dels följa upp våra unga domare som är på plats, dels att ta in underlag och information för framtidens utbildningar som vi arbetar fram tillsammans med våra distrikt. Väl på plats under turneringen ska alla domare få chansen att prestera och visa upp sig för våra ungdomsansvariga och delegaterna. Steget vidare från Sverigecupen för domarna är att bli nominerad till USM:s finalspel samt att ta plats i den nationella utvecklingsgruppen eller bli nominerad som steg 6-domare kommande säsong. Läs mer om domarutbildningen i fokus på Sverigecupen >>

Sverigecupen spelas i Nyköping 14-16 april.

Till alla domarpresentationerna >>
Till spelprogrammet >>
Till Sverigecupens sida >>
Se matcherna live på SolidSport >>
Följ Sverigecupen via Gamedayappen >> 
Till merchandisen för Sverigecupen >>

Vi passar också på att informera om att det råder totalförbud för nötter och alla sorters citrusfrukter i arenorna och alla deltagarboenden under Sverigecupen, då flera deltagare och ledare har allergier.

SVERIGECUPEN

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

På grund av coronapandemin ställdes Sverigecupen 2020 in. Sverigecupen 2021 spelas i april 2022. Sverigecupen 2022 är planerad att genomföras i november 2022.