Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Inför Sverigecupen: Göteborg (P)

       2019-11-05 17:27

       I helgen, 8-10 november, spelas Sverigecupen i Nyköping. Fram till dess får vi ta del av flera lags införrapporter.

       Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?
       -I år har vi planerat lite annorlunda än i fjol då vi har försökt att komma tidigare i mål med hur trupperna ska se ut inför SVC. Detta för att dels ge killarna ett tidigare besked så de kan börja förbereda sig bättre, men även för att få mer tid ihop inför turneringen! Inför SVC har vi haft fyra träningstillfällen ihop samt även spelat en träningsturnering.

       Vad ser ni mest fram mot under Sverigecupen?
       -Glädjen och förväntningarna hos killarna! Det är en stor grej för väldigt många unga spelare att få möjligheten till att visa upp sig. Det ska bli otroligt kul att få se killarna växa ytterligare i ett sådant här forum. Självklart ska det bli väldigt spännande att få träffa de andra distrikten och se vilka fina talanger vi har i denna årskull.

       Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen? 
       -Med några av de större klubbarna i Sverige i Handbollsligan så är de sportsliga förväntningarna alltid stora på Göteborgslagen. Historiskt har där även varit stora framgångar med P02 kullen senast som segrare av SVC. Med utgångsläget att fostra morgondagens spelare i världsklass för svensk handboll så är det såklart mer intressant att få ett resultat som mer speglar individens utveckling. Även under SVC.

       När publiken bänkar sig, vad kan de då förvänta sig att få se?
       -Det kommer bli fart och fläkt! P04 är en bra kull i Sverige, vilket jag tror att även publiken i Nyköping kommer att märka snabbt. För Göteborgs del så är det en grupp av spelskickliga individer, alla med olika kvalitéer som jag är övertygad kommer charma publiken med sina handbollskunskaper.

       Berätta lite mer om ert lag.
       -Som i alla grupper och lag så har du en skön mix av de tysta, högljudda, försiktiga, galna och mer därtill. Göteborg är inget undantag! Utmaningen är alltid att få spelare ur olika klubblag att fungera som en enhet med allt vad det innebär och på den fronten finns inget att klaga på. Alla tar hand om alla och inför varje träningspass får olika spelare ta ansvar för t. ex uppvärmningen. Det blir så klart många skratt och ur gruppen är det inget snack om att det är målvakterna som gärna tar en lite längre stretchning för att konferera om allt mellan himmel och jord, men även stå på huvudet.

       I de båda Göteborgslagen är det spelare från klubbar som presterat väldigt väl i diverse sammanhang, som t. ex Norden Cup, Partille Cup och nu även senast USM där Önnereds HK tog hem guldet i våras. Där fick t. ex Pelle Segertoft ta emot den fina utmärkelsen som hela USM:s bästa försvarsspelare.

        

       /Ledarstaben, Göteborgs pojkar -04, lag blå och vit (Handbollförbundet Väst)

        

        

       Se Sverigecupen 8-10 november i Nyköpings Arenor Rosvalla >> 

       Streama alla matcher live på www.svenskhandboll.se/play >>       Sverigecupen
       Sverigecupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

       Sverigecupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

       Sverigecupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

       Uppdaterad: 2019-11-05 16:37
       Skribent: Therese Bringefors

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information