Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Inför Sverigecupen: Halland (F)

       2019-11-06 11:15

       I helgen, 8-10 november, spelas Sverigecupen i Nyköping. Fram till dess får vi ta del av flera lags införrapporter.

       Hur har era förberedelser sett ut inför Sverigecupen?
       -Vi har vid ett flertal tillfällen samlats i olika hallar i Halland och deltagit vid utbildningsträffar som Hallands Handbollförbund ordnat. Vi har även haft ett träningsläger samt spelat träningsmatcher, både mot olika klubblag men även mot några andra distriktslag.

       -Vi har spelat ihop oss rent handbollsmässigt och vi håller kontakten på sociala medier för att peppa varandra och tillsammans räkna ner till Sverigecupen.

       Vad ser ni mest fram mot under Sverigecupen?
       -Ha så kul vi bara kan! Vi kommer att möta duktiga lag och målet är att spela så bra som möjligt både individuellt och som lag. Nyttig erfarenhet är att spela med andra spelare än sina vanliga lagkamrater och att bli coachade av andra coacher än sina egna.

       -Vi ser fram emot att möta många duktiga handbollspelare som man inte mött så mycket tidigare.

       Vilka förväntningar har ni på Sverigecupen?
       -Vi i Halland ska upp till Nyköping och visa allt vi kan prestera både individuellt och som lag. Det ska bli roligt att spela mot de bästa i Sverige. Klart att vi som är uttagna är stolta och ska göra vårt bästa.

       -Först och främst vill vi spela en bra handboll mot duktiga spelare ifrån andra distrikt, men vi vill även titta på skickliga spelare och inspireras och lära oss ännu bättre handboll av de. Vi tycker också det ska bli kul att få spela inför en större publik än vi är vana vid.

       När publiken bänkar sig i Nyköping, vad kan de då förvänta sig att få se?
       -Det kommer att få se ett lag med mycket duktiga och begåvade spelare. Ett lag som tycker om att spela handboll och som peppar varandra både när det går bra och dåligt. Ett lag som har kämparglöd och vilja.

       -Vi är starkast bakåt så publiken får förvänta sig ett bra och stabilt försvarsarbete där vi kämpar för varandra.

       Berätta lite mer om ert lag.
       -Våra spelare är tekniska och har bra spelförståelse. Vi har både bra skyttar och genombrottsspelare. Vårt lag kommer från fyra olika klubbar. Särökometerna, HK Aranäs, HK Hök och Halmstad Handboll.

       /Kombinerade svar från lagkaptenerna Maja Almander och Elin Friberg, Hallands F04 (Hallands Handbollförbund)

        

        

       Se Sverigecupen 8-10 november i Nyköpings Arenor Rosvalla >> 

       Streama alla matcher live på www.svenskhandboll.se/play >>       Sverigecupen
       Sverigecupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

       Sverigecupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

       Sverigecupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

       Uppdaterad: 2019-11-06 11:05
       Skribent: Therese Bringefors

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information