Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Välkommen till Sverigecupen

       2019-11-08 08:00

       I de 132 matcher som under de här tre dagarna i Nyköpings Arenor och Rosvalla ska spelas kommer ungefär 650 spelare, 120 ledare och 40 domare att träffas på planerna. Och från läktarna kommer totalt cirka 7000 åskådare, spritt under de tre dagarna, att heja på. Det gör Sverigecupen till en fantastisk handbollsmanifestation och mötesplats för svensk handboll.

       Svensk handboll är vårt gemensamma samlingsnamn för all vår verksamhet och för alla oss som ingår i vår stora handbollsfamilj. Du som spelar, du som dömer, du som leder, du som hejar, du som sköter allt runt omkring. Du är en del av svensk handboll och tillsammans skapar vi en handboll för alla där alla som vill ska kunna vara med och känna sig välkomna.

       Fair play både på och utanför banan
       För handbollen i Sverige har fair play blivit ett signum och inom svensk handboll tycker vi att det är viktigt att vi värnar om det och fortsätter att möta varandra med respekt och positiv attityd, både på och utanför banan. Det gäller oss alla, spelare, ledare och domare och du som publik kan också göra stor skillnad genom att visa en positiv attityd gentemot spelare och ledare - heja på ditt lag och hylla motståndarna och låt ledarna leda lagen. Vi är stolta över våra unga domare och det är viktigt att även de visas en positiv attityd och känner uppskattning för sina insatser så att de även fortsättningsvis vill skipa rättvisa inom vår härliga sport.

       Utbildning
       Sverigecupen handlar primärt om utbildning. Utbildning för våra många lovande spelare och unga domare och ett tillfälle för ledare och instruktörer att träffas och utbyta erfarenheter samt att se och lära och inspireras av varandra. Våra distriktsledare och instruktörer har ett stort ansvar när det gäller det sportsliga - att alla uttagna spelare får speltid. De spelare som representerar sitt distrikt ska få tillfällen att spela, visa upp sig och visa vad de kan. Det ligger bland annat till grund för uttagningar till såväl handbollsgymnasier som till våra Riksläger.

       Nyköping – Sverigecupens hemvist
       Sverigecupen spelades för första gången i Nyköping år 2014 och vi är glada över att än en gång få komma tillbaka och uppleva Nyköpings Arenor och Rosvalla som ger oss förutsättningar att skapa ett evenemang av högsta klass. Tidigare under året blev det klart att vi kommer tillbaka även 2020 och 2021. Stort tack till IFK Nyköping, Nyköpings Arenor och Nyköpings kommun för ert stora engagemang och för fortsatt gott samarbete.

       Jag hälsar dig varmt välkommen till Sverigecupen 2019!
       Robert Wedberg
       , Generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet

       Uppdaterad: 2019-11-08 11:52
       Skribent: Svenska Handbollförbundet

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information