Hem / Spelarutbildning

Spelarutbildning

Spelarutbildning i fokus
Syftet med distriktslagsverksamheten är att så många spelare som möjligt i åldersgruppen ska ges tillfälle till fortsatt utveckling och utbildning utifrån matchsituationen. Väl på plats i Nyköping ska alla spelare få chansen att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras instruktörer. Det är ett ansvar för distriktsförbundens lagansvariga att ge alla sina spelare ordentligt med speltid.

SHF rekommenderar och vill se:
- Försvarsspel i 6–0 en halvlek och offensivt en halvlek.
- Alla spelar varje dag och att speltiden fördelas jämnt mellan spelarna.
- I svensk handboll vill vi utbilda spelare som spelar både anfall och försvar. Byte av spelare är bara tillåtet då egna laget har bollen (undantag vid skada).

Uttagning till Riksläger
Uttagningarna till kommande Riksläger görs utifrån spelarens individuella färdigheter. Därför betonar SHF vikten av att alla spelare ges chansen att spela. Det är på banan de kan visa vad de kan.

Det här vill förbundskaptenerna och instruktörerna se av spelarna under turneringen:
- Gör ditt bästa - Hemspringet är mycket viktigt - Spelförståelse - Individuell teknik i försvar-, anfall och målvaktsspelet utifrån SHF:s spelarutbildning.

Har du frågor om spelarutbildningen, kontakta Kalle Andersson, This is a mailto link tel: 08-699 65 47

SVERIGECUPEN

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.