Hem / IFK Nyköping

IFK Nyköping

Svenska Handbollförbundets lokala samarbetsarrangör (LOC) för Sverigecupen är IFK Nyköping. IFK Nyköping är den största föreningen i Nyköping. De har både fotboll och handboll i sin verksamhet och är i nuläget ca: 1500 medlemmar, varav ca 900 är ungdomar, både tjejer och killar, som utövar någon eller båda idrotterna. IFK Nyköping är en stor och bred ungdomsförening, men har även seniorlag inom herr och damfotboll och herrhandboll.

Läs mer om IFK Nyköping >>

SVERIGECUPEN

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

På grund av coronapandemin ställdes Sverigecupen 2020 in. Sverigecupen 2021 spelas i april 2022. Sverigecupen 2022 är planerad att genomföras i november 2022.