Hem / Tävling

Tävling

Under den här rubriken hittar du allt som rör tävlingsfrågor under Sverigecupen. Se menyn till vänster.

Tävlingsform
Anmälda lag ska planera utifrån turneringsstart från kl.13:00 på fredagen. Tävlingsformen baseras på antal anmälda lag. SHF arbetar för att skapa förutsättningar för jämna och lika antal matcher. Lottning och spelprogram kommer att publiceras i våra kommunikationskanaler.

SVERIGECUPEN

Sverigecupen, som är ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling, är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga, lovande domare. I Sverigecupen deltar distriktslag (pojkar/flickor 15 år) från hela Sverige. Sverigecupen spelas årligen under en helg i november och totalt spelas runt 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och spelarnas prestationer under Sverigecupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna. Domarmentorer på plats coachar och stöttar våra unga domare.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.