Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Arbetsrådet Trygga miljöer

       Svenska Handbollförbundets arbetsråd Trygga miljöer stöttar distrikt och föreningar att hantera och arbeta för trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar.

       Arbetsrådet Trygga miljöers (tidigare Trygghetsrådet) uppdrag är att hantera och arbeta för Trygga idrottsmiljöer för barn och ungdomar inom vår verksamhet. Svensk handboll ska bli bättre på att stärka våra distrikt och föreningar att hantera värdegrundsfrågor med inriktning på trygga miljöer för barn och ungdom. 

       Rådet består av Lena Runströmer, Patrik Westerlund, Carolin Clemente som tillsammans har en bred kompetens och erfarenhet inom områden som kan vara aktuella. Rådet samarbetar med Riksidrottsförbundet (RF) och dess distriktsförbund (DF).

       Mål och fokus är att förebygga mobbing, sexuella trakasserier och övergrepp och att det självklart ska råda nolltolerans gällande dessa beteenden. Målet är att alla föreningar har strategier och planer gällande värdegrunden som kommuniceras till alla ledare, föräldrar, barn och ungdomar.

       Rådet inriktar sig på att höja kunskapen i handbollens distrikt och föreningar inom aktuella områden.

       Bakgrund
       Frågor om hur vi skapar en trygg och utvecklande miljö inom barn- och ungdomsidrotten har satts i fokus inom den svenska idrottsrörelsen.

       Handbollen ska stå för att våra miljöer är välkomnande och trygga för alla och det är särskilt viktigt att våra barn och ungdomar kan känna och uppleva det. Trygga miljöers uppgift är att vara stödjande i det förebyggande arbetet. Vidare att ge handledning i frågor som handlar om trygga idrottsmiljöer beträffande olämpliga beteenden, uppträdanden och handlingar samt ge råd och direktiv i frågorna. Genom att sätta barnets rättigheter i fokus kommer vi att skapa en ny syn på träning och tävling där barn och unga idrottare kommer att få en tryggare, mer positiv och utvecklande idrottsmiljö. Du som ledare kommer att utveckla ditt ledarskap och vi tillsammans kommer att utveckla inte bara barn och unga utan hela föreningen – en modern förening som engagerar.

       Intervju med Lena Runströmer
       Intervju med Lena Runströmer, vice ordförande, Svenska Handbollförbundet samt ordförande i Trygga miljöer, publicerad 22/4 2018 i Studio Handboll.

        

       Vill du veta mer? Kontakta:

       Lena Runströmer: lena.runstromer@telia.com, 070-331 01 04

       Carolin Clemente: clementecarolin@gmail.com070-423 11 09

       Patrik Westerlund: patrik.westerlund@crossadvokater.se070-458 07 06

       Uppdaterad: 2020-05-14 10:44
       Skribent: Therese Bringefors

       Nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information