Hem / Nyheter / Skövde HF F18

Skövde HF F18

"Vi har en målinriktad inställning och glada, positiva tjejer som kommer göra allt för varandra!"

Skövde HF F18

Det känns superkul att äntligen ta sig hela vägen till finalsteget, vi har snubblat på målsnöret lite för många gånger så det märktes i laget att alla hade inställningen att det var dags att ta sig hela vägen!

I den avgörande matchen mötte vi Lugi som är ett toppat steg 5 lag, men vi hade inställningen och viljan vilket gjorde att det inte dröjde långt in i andra halvlek tills matchen kändes vår.

Vi visade i steg 4 att vi är ett riktigt bra gäng som spelar handboll på en riktig hög nivå! Vi nöjer oss inte med att bara ha kommit till finalsteget utan våra förväntningar är att vi kommer upp i ytterligare nivå och tar oss riktigt långt!

Ingen har ju missat att covid-19 drabbade samhället, till följd av detta missade vi senaste steg 4 där vi hade känslan att bli gruppetta och redan då ta oss till finalsteget. Tidigare år har vi haft två jämna lag där båda våra lag har nått steg 4 vilket vi ser som en bra prestation men såklart nöjer sig man inte och steg 5 har alltid varit ett mål! 

När publiken sätter sig på läktarna i Uppsala kan dom förvänta sig se ett Skövde som kommer leverera bra handboll, ha en målinriktad inställning och glada, positiva tjejer som kommer göra allt för varandra!

Jag skulle beskriva vårt lag som en blandning av allt, vi kompletterar varandra och har alla olika kvalitéer att bidra med. Vi är ett glatt gäng tjejer som har lika kul tillsammans utanför plan som på. Vi är tävlingsinriktade och envisa på både gott och ont😅

//Skövde HF F18

Gjensidige USM finalspelet avgörs 6-8 maj i IFU Arena i Uppsala! Säkra din biljett här >>

Till spelprogrammet
Till alla lagpresentationerna
Till USM-sidan
Se matcherna live. Eller när du vill på Solidsport
USM-shopen

Ladda ner appen SWE handboll där du förutom livescore även får senaste nytt inför och under USM samt intervjuer och olika nedslag under hela helgen. Vi kan även utlova att du kommer få några pushnotiser.

App Store
Google Play

Det officiella Instagramkontot är @usmhandboll

Vi passar också på att informera om att det råder totalförbud för nötter i IFU Arena.

Gjensidige USM är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.

Finalhelgen av Gjensidige USM spelas i IFU Arena, Uppsala den 5–7 maj 2023.