Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Huddinge till F14-semi när fredagen avslutades

       2019-05-03 21:45

       F14-klassen var sist ut när fredagens spel avslutades.

       Precis som i P14-klassen så spelade F14-klassen två omgångar under fredagen.

       I grupp 1 fick Huddinge HK och IK Sävehof 1 fina starter då det blev segrar i respektive lags första match. Därför var det lite press på Kungälvs HK och Eslövs IK inför kvällens matcher, förluster där och chansen på avancemang skulle i princip vara kört. Kungälvs HK–Eslövs IK möttes i den ena matchen och där vann Kungälv med 18–13. Den andra matchen, mellan Huddinge HK och IK Sävehof 1, slutade med Huddinge-seger, 16–14.

       Dessa resultat innebär att Huddinge HK är klart för semifinal och att Kungälvs HK och IK Sävehof 1 klockan 13:30 på lördagen gör upp om den andra platsen.

       I grupp 2 fick Lödde Vikings HK en bra start när Kärra HF besegrades med 17-14. I den andra inledningsmatchen var det Stockholmsderby där AIK drog det längsta strået mot Skuru IK och vann med 20-18. Kvällen avslutades med två sena matcher, först besegrade Skuru IK ett vilt kämpande Kärra HF med 19–14 och sedan besegrade Lödde Vikings AIK med 19–13.

       Resultaten innebär att alla fyra lag fortfarande har chansen att nå semifinal. Allt avgörs i den sista gruppomgången som börjar 15:00 på lördagen.

       2019-05-03 20:51

       Alingsås HK och Önnereds HK blev på fredagskvällen klara för semifinal i USM:s P14-klass.

       I grupp 1 började H43 Lund HF 2 med att besegra HK Eskil med 21–19 efter att laget haft med sig en femmålsledning efter den första halvleken. Eskil närmade sig i den andra men H43 höll undan och vann.

       I den andra gruppmatchen visade sig Alingsås HK vara en för svår nöt att knäcka för HK Silwing/Troja. 12–12 i paus blev till 29–25 till AHK när matchen var slut. Adam Svantesson briljerade med tio mål (se bild).

       HK Silwing/Troja följde upp den tuffa förstamatchen med att besegra HK Eskil med 24–23 och Alingsås HK tog andra raka segern när H43 Lund 2 slogs tillbaka med 30–21.

       Resultaten innebär att Alingsås är klart för semifinal. Klockan 11:30 på lördagen gör Silwing och H43 2 upp om vilket lag som följer Alingsås dit.

       I grupp 2 fick Önnereds HK en kanonstart mot IFK Skövde HK och vann med 25–22, detta trots att Theodor Lindahl i Skövde bombade in många mål. Lagspelet i ÖHK blev avgörande till slut.

       I Skånederbyt mellan HK Malmö och H43 Lund 1 var det jämnt och tajt hela vägen men Lundalaget vann med 17–16. HK Malmö–IFK Skövde var nästa match och den var helt jämn, slutade 21–21. Önnereds HK körde sedan över H43 Lund med 24–10.

       Resultaten innebär att Önnered är klart för semifinal. Övriga lag får kämpa om den andra semiplatsen.

       2019-05-03 20:36

       Två av fyra P16-matcher slutade med 25-20-segrar när klassen inleddes på fredagen.

       Grupp 1 inleddes med en tät och spännande match mellan H43 Lund HF 1 och Tyresö Handboll där Lundalagets Anton Celander avgjorde fram till 21–20 med 17 sekunder kvar. I den andra matchen gjorde IK Sävehof jobbet och besegrade IFK Skövde med 25–20.

       Klockan 10:30 på lördagen möts Tyresö och Skövde samt H43 och Sävehof där den senare matchen blir en tidig gruppfinal.

       I grupp 2 visade Kävlinge HK framfötterna och slog Alingsås HK med 27–21, mycket tack vare en briljant Elias Hall som gjorde elva mål. I den andra matchen var det länge jämnt och tätt mellan HK Aranäs vit och Redbergslids IK, men RIK var snäppet vassare och vann tillslut matchen med 25–20.

       När gruppen på lördagen klockan 10:00 drar igång drabbar Alingsås och Aranäs samman i kamp om nödvändiga poäng för att hålla semifinaldrömmen vid liv.

       2019-05-03 20:04

       Det var IK Sävehof och Kärra HF som tog taktpinnen i sina respektive grupper när fredagens F16-matcher avgjordes.

       IK Sävehof är favorittippat, och det blev en fin start för laget när HK Malmö besegrades med 24–15. Försvar- och målvaktsspel fugnerade bra och det blev matchavgörande. I den andra matchen tog H43 Lund HF 2 emot Skånela IF och där slutade matchen 26–23 till Lundalaget.

       HK Malmö och Skånela IF är nu satta inför press och morgondagens morgonmöte klockan 9:00 mellan lagen blir avgörande för dem. Parallellt med detta möte gör Sävehof och H43 upp i en tidig gruppfinal.

       Kärra HF:s Charité Mumbongo går på genombrott (foto: Christoffer Borg Mattisson)

       I den andra gruppen slog Kärra HF skånska Eslövs IK med 19–24 medan Kungsängens SK besegrade Kungälvs HK med 27–23. Charité Mumbongo blev matchvinnare för Kärra HF med genomgående bra spel. Elin Åkesson var briljant hos Kungsängen och såg med åtta mål till att laget fick en perfekt start på finalsteget.

       Om Kärra och Kungsängen spelar sina kort rätt så kan de få en avgörande match om gruppsegern klockan 14:30 på lördag.

       2019-05-03 19:15

       Pojkar 18-klassen kunde på fredagskvällen sammanfattas och läget inför lördagens gruppavslutningar redovisas.

       Lugi HF:s målvakt Pontus Einarsson.

       I P18 grupp 1 fick Lugi HF fick slita för att besegra ett piggt Ystads IF HF. Det var också en match i matchen mellan Handbollsligaspelarna Casper Käll och Ludvig Hallbäck, där den senare gick vinnande ur den här matchen. I den andra matchen i grupp 1 blev det en skräll – OV Helsingborg besegrade nämligen ett IFK Skövde HK som var ett av de starkast favorittippade lagen i P18-klassen.

       I och med dessa resultat inleds lördagens spel med en gruppfinal mellan Skånelagen Lugi och Helsingborg klockan 12:00.

       I grupp 2 såg HF SIF ut att gå mot seger mot IK Sävehof och när drygt fyra minuter återstod hade Märstalaget en sexmålsledning. Men SIF slutade spela och Sävehof körde på – med 36 sekunder kvar kvitterade Henrik Rhåsson på straff och matchen slutade 26–26. I den andra matchen hade Alingsås HK, utan William Andersson Moberg, det tufft mot Eskilistuna Guif. Eskilstunagänget vann med 30–22.

       Det oavgjorda resultatet gör denna grupp vidöppen. Klockan 13:30 spelas gruppens första matcher

       2019-05-03 18:59

       Västkustlagen stod för merparten av poängen när F18-klassen spelade sina fyra första matcher under fredagen.

       I grupp 1 fick vi en skräll direkt när Tyresö Handboll uddamålsbesegrade ett Lugi HF med Kajsa Dahlberg i laget. Kungälvs HK besegrade sedan Torslanda HK med 26–20 efter att Sarah Thorngren gjort sju mål.

       Resultaten bäddar för en tidig gruppfinal mellan Tyresö och Kungälv klockan 10:30 på lördagen. Vinnaren i den matchen har sedan en god möjlighet att nå en efterlängtas semifinal.

       I grupp 2 gjorde Skövde HF processen kort med Nacka HK. Båda lagen hade trumstödda klackar, men på banan dominerade Skövde och Elma Örtemark matchen och vann med 24–17. I den andra matchen gjorde Önnereds HK vad de kunde för att störa IK Sävehof, men bortalaget i matchen var lite för bra och vann med 26–20.

       Om tendeserna från fredagen håller i sig på lördagen så kommer gruppspelet att avslutas med en ren gruppfinal mellan Skövde och Sävehof klockan 17:30.

       2019-05-03 17:49

        

       Under kvällsupptakten avbröts allt matchspel tillfälligt i IFU Arena och klockan 17:00 genomfördes en högtidlig invigning av USM:s finalspel.

       Alla deltagande föreningar uppmärksammades under invigningens flaggparad.

       2019-05-03 14:52

       Successivt under eftermiddagen var det alltfler lag som gjorde sina första matcher. Samtidigt började åskådarna fylla läktarna i IFU Arena.

       I arenakomplexet med banorna B, C, D och E rådde det febril aktivitet. Med 16 lag igång samtidigt blev det givetvis trångt med utrymme i luftrummet då röststarka klackar med olika dialekter trångdes med trummor och klappor.

       Stämningen på läktarna var lika hög som intensiteten nere på banorna.

       Välfyllt på sittplats, men broarna mellan B, C, D och E ger överblick över alla banor vilket OV Helsingborgs supportrar tagit fasta på.

       På läktaren under taket i A-hallen kunde lagen som åt sina luncher samtidigt titta på matcherna nere på golvet, vissa med minnen från sina egna första matcher och andra med förväntan på kommande uppdrag.

       Lunch under taknocken.

       I F-hallen bredde en bred skånsk klack ut sig redan vid första matchen 13:15 och stämningen fortsatte sedan att vara hög i denna arena.

       2019-05-03 13:27

       Det har gått drygt ett år sedan den fantastiska helgen i Malmö. Nu har det blivit dags för finalspelet 2018–19 – de första matcherna i IFU Arena är redan igång.

       Fågelperspektiv över IFU Arena A.

       Allt talar för att USM i Uppsala kommer att bli en minst lika stor fest som det var i Malmö förra året. IFU Arena och Uppsala har laddat för det här och med samtliga spelplaner under ett och samma tak finns alla förutsättningar på plats för såväl spelare som supportrar.

       Nu har de första matcherna dragit igång och publiken har redan fått se fin handboll, härlig stämning och inte minst en plats där alla förenas i sin kärlek till handboll.

       Fredagen bjuder på matcher från tidig eftermiddag till sent ikväll, så för den som vill starta helgen på bästa sätt är det bara att ta sig till Uppsala och IFU Arena eller kolla in SolidSports sändningar från hallarna.

       2019-05-03 13:01

       Klockan 13:15 är det avkast för de första matcherna i årets USM-finalspel i IFU Arena.

       48 lag är kvalificerade för finalspelet i Uppsala. Det är åtta lag i vajre åldersklass som gör upp om mästartitlarna.

       Finalspelet inleds med gruppspel i fyrlagsgrupper, vilket sedan följs av slutspelsmatcher.

       Först ut på fredagen är F14 och P14. Dessa klasser kommer att hinna spela två matchomgångar innan kvällen är över. Övriga klasser spelar en omgång matcher.

       Klockan 17:00 tar allt matchspelet paus för USM:s officiella invigning i A-hallen.

       2019-05-03 10:42

       Med ett fåtal timmar kvar till USM:s finalspel pågår de sista förberedelserna i hallarna. Samtidigt har lagen börjat anlända. De första lagen kom redan igår.

       IFU Arena A förbereds för handbollsfesten.

       2019-05-03 09:15

       Idag fredag till söndag (3-5 maj) spelas årets upplaga av USM i IFU Arena, Uppsala. Här kan du läsa hur du bäst följer evenemanget.

       48 lag, sex klasser, 108 matcher, en arena och fem sätt att följa årets upplaga av ungdoms-SM i handboll.

       På plats i IFU Arena
       Vill du följa USM live i arenan köper du biljett i förhand eller i entrén. Observera att hela arenan är kontantfri - betalning endast med kort alternativt swish. Om du väljer att köpa biljett i förhand gäller den även som biljett för resor med Uppsalas lokaltrafik.

       Biljettpriser
       Fredag: 40 kronor
       Lördag: 60 kronor
       Söndag: 60 kronor
       Helgpaket, fredag - söndag: 100 kronor 
       Barn under 7 år: fri entré

       Förköp din biljett här >>

       Live på webben
       Samtliga matcher från USM:s finalhelg sänds också live på webben via SolidSport. Med ett All Access-pass för 179:- får du tillgång till samtliga livesändningar och repriser och du kan ladda ned matcherna i efterhand och spara minnen för livet.

       Köp All Access här >>

       Livescore
       Alla matcher går att följa via livescore på svenskhandboll.se >> 

       Instagram
       I år satsar vi lite extra på USM i Instagram. Följ usmhandboll på Instagram >>
       #usmhandboll 

       Appen Gameday
       Nu flyttar USM in i appen Gameday, ladda ned och följ oss under finalspelet. Här hittar du bland annat allt om lagen, spelschema med resultat och livescore från alla matcher. 

       Sök Gameday Handbollslandslaget där appar finns.

       Uppdaterad: 2019-05-04 09:33
       Skribent: Svenska Handbollförbundet

       Fler nyheter

       USM inställt

       2020-03-20

       Svenska Handbollförbundet har den 20 mars, med…

       USM i mars ställs in

       2020-03-13

       Svenska Handbollförbundet har i dag 13/3 på…

       Steg 4 inleds i helgen

       2020-03-05

       Den 7-8 mars inleds steg 4 i årets USM. P14 och…

       Äldsta pojkklassen gör upp 28-29 mars

       2020-02-05

       Den 28-29 mars ska 20 P18-lag göra upp om åtta…

       Tre distrikt dominerar i F16-klassen

       2020-01-29

       Efter ett steg 3 med stark koncentration kring…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information