Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Summering av söndagen i USM 2019

       2019-05-05 20:16

       I årets sista final blev det seger för IK Sävehof när H43 Lund HF besegrades i P16-finalen. Slutresultatet skrevs till 27-19.

       Glada P16-spelare firade SM-guldet.

       I och med segern kan Partilleföreningen stoltsera med tre raka guld i de sista tre finalerna denna söndag.

       IK Sävehof startade P16-finalen otroligt starkt och det var framförallt Oskar Davidsson som imponerade. Sävehofs skicklige niometersspelare sköt nästintill sönder målet flera gånger om och H43 Lund HF hade otroligt svårt att få grepp om Sävehof och dessutom ordning på det egna anfallsspelet.

       Sakta men säkert spelade dock lundensarna upp sig och det som såg ut att kunna avgöras redan i den första halvleken var långt ifrån avgjort. H43 hade också en vass skytt i Anton Celander – som med ett otroligt rappt skott reducerade till 9–10. Ställningen i paus blev dock 11–9 till Partillelaget.

       I den andra halvleken fortsatte Oskar Davidsson att imponera med fint skytte. Dessutom var den storvuxne Sävehofspelaren duktig i mittförsvaret. Det ihop med målvaktsspelet blev avgörande för Partillegänget.

       H43 gjorde allt de kunde för att kunna gå ikapp och förbi men IK Sävehof höll undan och tog hem ett nytt guld.

       Individuella priser till spelare:

       • Bästa målvakt: Marko Roganovic, H43 Lund HF
       • Bästa anfallare: Elias Hall, Kävlinge HK
       • Bästa försvarare: Oskar Davidsson, IK Sävehof

       2019-05-05 18:41

       IK Sävehof tog ännu en titel när F18-tjejerna besegrade Kungälv HK i finalen med 24–19. Matchen började dock jämnt.

       Västsvensk guldglädje från IK Sävehof.

       IK Sävehof gjorde första målet i matchen, men Kungälv HK kontraslog och efter 15 minuter var matchen helt jämn. Flera spelare i lagen har fått prova på seniorhandboll i SHE och det var överlag riktigt bra spel i båda lagen.

       Det var också tufft på banan. Redan efter nio minuter fick Sävehofs Louise Rundcrantz rött kort efter en kraftig smäll på Kungälvs Agnes Hallberg. Den senare såg ut att tvingas utgå för resten av matchen, men kom senare tillbaka och gjorde en fin match.

       I Kungälv var det många spelare som visade fina kvaliteter. Trots det gick lagets spel i stå under första halvleks andra halva. Samtidigt kom Sävehof in i machen rejält. Nina Dano briljerade och med två raka mål såg hon till att Sävehof hade ledning med 15–12 i paus.

       Den första halvlekens delikatess stod dock Line Stenberg i Kungälv för. En briljant passning in på linjen till Amanda Sjöstrand-Hallberg som fri med målvakten inte gjorde något misstag.

       I den andra halvleken var det Sävehof som behöll sitt övertag och aldrig riktigt gav Kungälv chansen att komma tillbaka in i matchen. Kungälv gjorde ett par riktigt snygga mål men Sävehof höll undan och när Lina Cardell satte dit 22–16 från kanten med drygt fem minuter kvar var det avgjort.

       IK Sävehof tog därmed hem guld i såväl P18- som F18-klassen.

       All Star Team i F18-klassen:

       • Målvakt: Tindra Magnusson, Nacka HK
       • Vänstersex: Tilde Skoog, Tyresö Handboll
       • Mittsex: Amanda Sjöstrand-Hallman, Kungälv HK
       • Högersex: Lina Cardell, IK Sävehof
       • Niometer: Maja Fredén, Kungälv HK
       • Niometer: Nina Dano, IK Sävehof
       • Niometer: Elma Örtemark, Skövde HF
       • Försvar: Line Stenberg, Kungälv HK

       2019-05-05 16:57

       Två matcher i rad plockade IK Sävehof bort motståndarnas bästa spelare – taktiken var lyckosam för nu står Partillelaget som mästare i P18-klassen. Finalsiffrorna mot Ystads IF HF skrevs till 27–22.

       IK Sävehof firar SM-guldet.

       I semifinalen valde IK Sävehof att gå väldigt högt på Lugi HF:s Casper Käll och Lundalaget fick stora problem i sitt anfallsspel. IK Sävehof gick till final mot Ystads IF HF och där väntade P18-klassens stora dominant: Ludvig Hallbäck. Mittnian gjorde 17 mål i semifinalen mot Eskilstuna Guif och var givetvis det största hotet mot ett Sävehof-guld.

       Sävehof valde därför en liknande taktik som mot Käll i semifinalen, fast den här gången punktmarkerades Hallbäck bort helt. Det gjorde att YIF fick stora problem i sitt anfallsspel. Sävehof hade i stort sett hela tiden kommandot, men trots det hängde YIF med bra och hade 11–11 i paus, mycket tack vare sylvassa kontringar.

       I den andra halvleken stod IK Sävehof för ett tidigt ryck och vid ställningen 18–14 kändes det som att laget enkelt skulle spela hem matchen. Men skåningarna ville annorlunda och började jobba sig ikapp. Vid 18–16 till Sävehof tog de gulsvarta timeout – en timeout som fick ordning på spelet igen.

       Sävehof gjorde ett nytt ryck – mycket tack vare två spelare: Simon Möller var stundtals briljant i mål och på vänsternio dominerade Pontus Brolin med ett otroligt tungt skott. Det blev sammanlagt nio mål från Brolin.

       IK Sävehof var det bättre laget och tog därmed ett välförtjänt guld.

       All Star Team i P18-klassen:

       • Målvakt: Axel Åhlin, HF SIF
       • Vänstersex: Kasper Larsson, Eskilstuna Guif
       • Mittsex: Johan Palm, Lugi HF
       • Högersex: Adam Wennerholm, Ystads IF HF
       • Niometer: Ludvig Hallbäck, Ystads IF HF
       • Niometer: Casper Käll, Lugi HF
       • Niometer: Emil Berlin, IK Sävehof
       • Försvar: Erik Johansson, Eskilstuna Guif

       2019-05-05 14:49

       I en match där det kryllade av landslagsspelare i båda lagen blev det precis så jämnt och spännande som alla hade räknat med. Till slut blev det Kärra HF som tog hem guldet efter stor dramatik.

       Kärra HF firar finalsegern.

       Starten visade vilken typ av match det här skulle bli. Det var tufft och tätt, och efter sex minuter var ställningen 2–2. Det syntes tydligt att spelarna i IK Sävehof och Kärra HF känner varandra väldigt väl och att många har tränat och spelat tillsammans i landslag.

       Den första halvleken var magisk med otroligt bra spel från samtliga aktörer och dessutom härlig stämning på läktarplats – inte konstigt att spelarna levererade på topp. Det var ingen spelare som dominerade på egen hand utan snarare så att alla spelade riktigt bra.

       Känslan var också att den gamla klyschan "det är små marginaler som avgör" skulle komma att bli aktuell. Och precis så blev det. Ställningen i paus var 8–8 och en rafflande andra akt väntade.

       Starten på andra halvlek tillhörde IK Sävehof. Nina Koppang var ett ständigt hot för Partillegänget, först gjorde hon mål genom ett vackert skott och när Kärra i nästa Sävehofanfall spelade högt försvar spelade Koppang in till linjen. Anfallet efter bombade Koppang in ett nytt mål och då var ställningen 12–9 till Sävehof.

       Men Kärra gav inte upp. Charité Mumbongo visade klass och med två tunga mål var det helt plötsligt match igen. Jennifer Johansson stod sedan för en magisk lobb fram till en 14–13-ledning till Kärra.

       Slutet blev otroligt dramatiskt och s pännande, men med lite drygt en och en halv minut kvar satte Natalie Popova dit matchavgörande 16–14 genom en påpasslig retur. Kärra vann till slut med 17–15 och kan titulera sig mästare i USM.

       Individuella priser till spelare:

       • Bästa målvakt:Hanna Popaja, HK Malmö
       • Bästa anfallare:Jennifer Johansson, Kärra HF
       • Bästa försvarare:Thea Blomst, IK Sävehof

       2019-05-05 13:14

       Det bjöds på stor dramatik i P14-finalen mellan Önnereds HK och Alingsås HK. Till slut stod Önnereds HK som mästare efter en fantastisk match.

       Önneredspelarna fick jubla efter slutsignalen.

       Starten på matchen var väldigt jämn och inför ett fantastiskt publikstöd bjöd båda lagen på härlig underhållning. Fantastiska individuella prestationer blandades med ett härligt lagspel.

       Känslan var också att det är två lag som vill väldigt mycket. När det såg ut som att matchen hade gått ner sig lite fick vi se ett fantastiskt snyggt hoppskott till AHK-ledning med 7–6. Önnered kom sedan tillbaka och efter några fina målvaktsräddningar hade ÖHK kommandot inför den andra halvleken.

       Det blev riktigt jämnt och spännande även i den andra halvleken som dessutom höll otroligt hög nivå. AHK närmade sig men Önnered lyckades hålla undan och vinna. Därmed gick guldet i P14-klassen till Önnereds HK.

       Individuella priser till spelare:

       • Bästa målvakt: Emil Holmberg Schatzl, Alingsås HK
       • Bästa anfallare: Alexander Andersson, HK Silwing/Troja
       • Bästa försvarare: Pelle Segertoft, Önnereds HK

       2019-05-05 13:04

       Naturligtvis är det lite extra fokus på IFU Arena A och finalerna som spelas där, men handbollsfesten fortsätter även på de andra banorna i arenakomplexet.

       Ögonblicksbild från P16-semin mellan IK Sävehof 1 och Kävlinge HK. Det var Sävehof som vann.

       Under morgonen och förmiddagen spelades semifinalerna i de fyra sista klasserna. I F16 var det IK Sävehof 1 och Kärra HF som knep finalplatserna, i P16 IK Sävehof 1 och H43 Lund HF 1, i F18 IK Sävehof och Kungälv HK och i P18 blir det IK Sävehof mot Ystads IF HF.

       Det kan därmed konstateras att den svartgula Partilleföreningen är representerad i fem av sex finaler.

       Parallellt med semifinalerna spelades det även många spännande placeringsmatcher i de olika tävlingsklasserna.

       2019-05-05 12:33

       För F14-lagen är USM över för den här gången. Efter finalen delades det ut individuella priser.

       Nytt för i år i U14 och U16-klasserna är att det delas ut individuella priser istället för ett All Star Team.

       Det har varit en häftig handbollshelg i F14-klassen och otroligt många spelare har imponerat stort. Nu har fyra spelare tilldelats priser för sina prestationer och det blev fyra spelare från finallagen IK Sävehof och Huddinge HK.

       • Bästa målvakt: Line Bergfeldt, IK Sävehof
       • Bästa anfallare: Isabel Van Kerkvoorde, Huddinge HK
       • Bästa försvarare: Stella Andersson, IK Sävehof & Stina Wikfors, IK Sävehof

       2019-05-05 12:10

       Huddinge HK har imponerat från start till slut under finalsteget och i finalen mot IK Sävehof var det fortsatt fint spel. Huddinge vann en härlig final och kan titulera sig mästare.

       Huddinge HK vann F14-finalen.

       Den första minuten var det nervösa spelare, vilket inte minst syntes i målprotokollet som ekade tomt. Men när det väl blev mål var det ett otroligt vackert sådant från högerkanten i Huddinge. Ett skott i krysset och ledningen var Huddinges.

       Efter det fortsatte båda lagen att bjuda på väldigt fint spel. Försvaren krigade på hårt och i anfall fick vi se flera fina kombinationer och även individuella prestationer i form av bra avslut och häftiga stegisättningar. Och när spelarna väl tog sig igenom de kompakta försvararen stod ofta målvakterna ivägen med fina räddningar.

       Huddinge hade ett litet målövertag efter den första halvleken – i den andra halvleken fortsatte IK Sävehof att kämpa hela vägen in i mål. Huddinge var dock lite vassare för dagen och kunde vinna matchen och därmed ta hem hela USM 2019 i F14-klassen.

       2019-05-05 10:35

       HK Eskils flickor 14-lag vann årets Fair Play-pris i USM. Laget tog emot sitt pris i anslutning till F14-finalen.

       HK Eskil är det lag som fått högst poäng i hela USM:s Fair Play-tävling. Laget belönades med biljetter till finalhelgen i herrarnas EM 2020 i Stockholm.

       2019-05-05 08:52

       Årets upplaga av ungdoms-SM inleddes i september med de första åldersklassernas steg 1. Under året har handbollsfesten sedan vandrat runt i hela Sverige. Nu når festen sin kulmen i Uppsala.

       Arla morgonstund och IFU Arena börjar sakta fyllas.

       Klockan 9:00 inleds söndagens avslutningsfest med semifinaler för F16 och P18. Därefter följer en späckad dag med ytterligare 28 matcher.

       Från 10:30 spelas det finaler i IFU Arena A. Finalerna spelas sedan i rad fram till P16-finalen som börjar 18:00.

       2019-05-05 08:13

       Läs om lördagens USM-arrangemang här >>>

        Läs om fredagens USM-arrangemang här >>>

       Huddinge HK mästare i F14-klassen

       Huddinge HK har imponerat från start till slut under finalsteget och i finalen mot IK Sävehof var det fortsatt fint spel. Huddinge vann en härlig final och kan titulera sig mästare.

       Den första minuten var det nervösa spelare, vilket inte minst syntes i målprotokollet som ekade tomt. Men när det väl blev mål var det ett otroligt vackert sådant från högerkanten i Huddinge. Ett skott i krysset och ledningen var Huddinges.

       Efter det fortsatte båda lagen att bjuda på väldigt fint spel. Försvaren krigade på hårt och i anfall fick vi se flera fina kombinationer och även individuella prestationer i form av bra avslut och häftiga stegisättningar. Och när spelarna väl tog sig igenom de kompakta försvararen stod ofta målvakterna ivägen med fina räddningar.

       Huddinge hade ett litet målövertag efter den första halvleken – i den andra halvleken fortsatte IK Sävehof att kämpa hela vägen in i mål. Huddinge var dock lite vassare för dagen och kunde vinna matchen och därmed ta hem hela USM 2019 i F14-klassen.

       Uppdaterad: 2019-08-14 08:18
       Skribent: Svenska Handbollförbundet

       Fler nyheter

       Största steget ut sist - 145 lag i F14

       2020-06-26

       Flickor 14 är den största klassen i årets…

       Nya spännande P14 drar igång i oktober

       2020-06-24

       Gjensidige USM handboll pojkar 14 ska enligt…

       Stora F16-klassen inleds 17-18 oktober

       2020-06-17

       Gjensidige USM handbolls flickor 16-klass är en…

       USM:s F18-klass inleds 19-20 september

       2020-06-17

       76 lag kliver in i Gjensidige USM handbolls…

       Klart med 14 spelorter för P18

       2020-06-16

       På tisdagen offentliggjordes de 14 spelorterna…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information