Hem / Sänd USM

Sänd USM

Livesänd USM via Solidsport och tjäna pengar till klubben.

I ett omfattande samarbete med SolidSport har Svenska Handbollförbundet för avsikt att synligöra en större del av svensk handboll.

I och med samarbetet ges också varje arrangör av Gjensidige USM möjligheten att livesända sitt arrangemang. Det här är ett utmärkt sätt att sprida handbollen men också ett sätt att tjäna pengar till klubben. 

Förutsättningarna är enkla. Det som krävs är en ipad/surfplatta alternativt en iphone-/androidtelefon med tillhörande stativ samt en stabil internetuppkoppling i hallen. 

Kontakta SolidSport via kontaktformulär för att få hjälp med att komma igång.

 


Svenska Handbollförbundet (SHF) äger och förfogar ensamt över samtliga TV- och radiorättigheter samt alla andra former av upptagning och överföring av ljud och rörliga bilder från landskamper och andra matcher som administreras eller sanktioneras av SHF eller dess distriktsförbund. 

Rättigheterna omfattar såväl direkt- som eftersändning liksom matcher i sin helhet eller delar därav. Samma sak gäller fortlöpande textrapportering via Internet eller annat media.

Angivna rättigheter får således inte nyttjas utan tillstånd från SHF.

Gjensidige USM är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. SM startar i september/oktober varje år och över 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.

Gjensidige USM finaler spelas i IFU Arena, Uppsala de kommande två åren: 6–8 maj 2022 och 5–7 maj 2023.