Hem / Sundström Safety

Sundström Safety

Svenska Handbollförbundets partner Sundström Safety presenterar fair play-priset i Gjensidige USM.

I Gjensidige USM får vi se spelare med långa karriärer framför sig som kommer att präglas av tufft och hårt spel men också många ärliga, kul och schysta upplevelser, smart och sportsligt spel.

I enlighet med svensk handbolls värdegrund ska handboll präglas av prestationslust, sportslighet, spänning, glädje, gemenskap och trovärdighet.

Handboll är en hård sport, men en sportslig sådan. På match smäller vi på varandra och efter match skakar vi hand.

Just därför vill Sundström Safety uppmärksamma handbollen genom ett Fair Play-pris. Under alla matcher i hela Gjensidige USM bedöms alla lag och får poäng av domarna utifrån tre kriterier:

* Spelarna (på planen)

* Bänken (inkl. ledarna)

* Publiken

När vi summerar Gjensidige USM efter sista matchen i finalhelgen i Uppsala delar vi ut priset till det lag som samlat ihop flest Fair Play-poäng under säsongen. Priset är att med laget få se en landskamp med övernattning hos Scandic.

Spela hårt, spela tufft, spela fair!

 

Priset innebär att det segrande fair play-laget, med maximalt 22 personer, får gå på en handbollslandskamp, övernattning hos Scandic hotels ingår.

 

Mer om Svenska Handbollförbundets partner Sundström Safety

Utdrag ut tidigare publicerad nyhet på svenskhandboll.se

Sundström Safety satsar på svensk handboll. Både vad gäller bredd och elit. Partnerskapet med svensk handboll innebär att Sundström Safety är partner till både herr- och damlandslaget samt till Gjensidige USM.

– Här får vi vara med och bidra till såväl dam-, flick-, herr- och pojkhandboll på både elit- och breddnivå. Den helheten är väldigt viktig för oss, säger Ivan Sundström, styrelseordförande Sundström Safety.

– Handboll är en av Sveriges mest jämställda sporter sett till utövare och det är av yttersta vikt att de sponsorsamarbeten vi går in i uppfyller vissa krav vad gäller värdegrund, jämlikhetsfrågor och ett samhällsengagemang. Det känner vi definitivt att handbollen gör och det är väldigt roligt att få vara en del av en av våra mest folkkära sporter, fortsätter Ivan Sundström.

De populära landslagen i handboll är både välkända och folkliga, och avtalet innebär också att Sundström Safety sponsrar framtidens stjärnor. Både på och utanför planen. I Gjensidige USM deltar omkring 600 lag från hela Sverige varje år och cirka 2 500 handbollsmatcher för både pojkar och flickor spelas innan en segrare i åldrarna 14, 16 och 18 år har korats. I samband med finalsteget i USM kommer också ett Fair Play-pris delas ut med Sundström Safety som avsändare. 

– För oss är det viktigt att aktivera våra sponsorskap och det gör vi dels i form av Fair Play-priset i USM där det lag som agerar bäst utifrån Fair Play belönas. För oss är det viktigt att man agerar föredömligt både på och utanför planen, säger Ivan Sundström. 

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB, säger att:

– Vi välkomnar Sundström Safety till ett utökat partnerskap med USM som ny rättighet. Jag är extra glad att partnerskapet resulterar i Fair Play-priset och vår gemensamma syn på värderingar kring handbollen.

Gjensidige USM är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.

Finalerna av Gjensidige USM spelas i IFU Arena, Uppsala de kommande två åren: 6–8 maj 2022 och 5–7 maj 2023.