Hoppa till sidans innehåll
5007 False
  Huvudsponsor

  Unga lovande domare

  2018-01-02 12:52

  I mellandagarna fick det unga och lovande domarparet Damon Behroozi och Marcus Widén äran att döma Norden Cup.

  Förbundet ser detta som väldigt roligt att vi fått fram ett ungt lovande domarpar som vill satsa och brinner för sin dömning. Detta hoppas vi kan bidra med att fler unga domare vill ta ett ytterligare kliv i sin dömning.

  Efter turneringen så har vi frågat domarparet hur dem upplevde helgen och vad de har för ambitioner med sin domarkarriär.

  Hur har dagarna i Göteborg varit?

  De 4 dagar vi dömde i Norden Cup har varit otroligt lärorikt, vi har fått feedback utav delegater och nuvaranade handbollsligan och VM domare, vi har fått träffa unga domare ifrån hela Sverige som har som mål att satsa på dömandet, vi dömde sammanlagt 16 matcher, vilket kan låta mycket, men går man in med inställningen att ”varje match är en VM final så går det fort”. 
  Vi har försökt som domarpar att njuta utav varje sekund ute på och utanför planen.

  Vad har varit roligast under turneringen?

  Det absolut roligaste med Norden cup tycker vi var att få träffa de andra unga lovande domarna, träffa delegaterna, sammanhållningen bland alla, men framförallt alla matcher. Att få döma nordens bästa ungdomslag gör man inte varje dag, att få döma danskar, norska, finländare och isländska lag gör man inte heller varje dag. Vi njöt och gjorde vårt allra bästa under dessa 4 dagar, vilket ledde till att vi blev Finaldomare i Norden Cup 2017 p03-klassen, vilket var det absolut roligaste under dessa 4 dagar, att under domarmötet få sitt namn upppropat som nominerade Finaldomare i Norden cup.

  Vad har ni för målsättning med er domarkarriär?

  Våran målsättning vi har som domarpar är att inom ett antal år få döma som Elitdomare i Sverige, vi vet att det kräver hårt arbete men den striden är vi redo att gå igenom. 
  Under 2018 så har vi som mål att få döma USM steg 5 i Malmö, samt att inför nästa säsong ta klivet upp till regiondomare och få chansen att döma Dam1, damallsvenskan och Herrar div2.

  Vi vill avsluta med att säga grattis till P03 finalen och en väldigt fin prestation igenom turneringen. Vi önskar er lycka till i eran fortsatta domarkarriär.  

  Uppdaterad: 2018-01-02 13:25
  Skribent: Kalle Andersson

  Fler nyheter

  Domarutbildningar 19-20

  2019-08-02

  Upplands Handbollförbund bjuder in till…

  Distriktsfunktionärsutbildningar 19-20

  2019-06-28

  Distriktsfunktionärsutbildningar säsongen 19-20

  Distriktsdomarkurs

  2019-06-28

  Distriktsdomarkurs 14/9

  Domare till finalspelet i Uppsala

  2019-04-04

  UHF vill uppmärksamma domarparen Marcus/Damon…

  Upplandsdomare står i rampljuset

  2018-11-15

  I helgen spelades SverigeCupen för flickor och…

   
  Upplands Handbollförbund
  box 31
  195 21 Märsta
  Telefon: [saknas] Information