Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  Tips på utomhusträning och nytt föreningsstöd

  2020-04-01 08:57

  SISU Idrottsböcker har öppnat upp en av sina webbplatser som är fylld med förslag på övningar och träningsupplägg för stora och små, anpassade för att aktivera hela kroppen utomhus. Samtidigt har Riksidrottsstyrelsen beslutat att föreningar kan söka stöd för att kunna anpassa verksamheten under coronakrisen.

  Webbplatsen Outdoor training innehåller övningar att använda i skogen, parken, lekplatsen eller trädgården. Det är enkelt att logga in på mobilen och ta med övningarna ut. Det mesta i naturen används som redskap och du får exempel på övningar med stenar, grenar, träd, bänkar, räcken och gungor.

  Tillgång till materialet Outdoor training kostar i vanliga fall 150:-/användare men så länge smittrisken för Corona-viruset håller gym- och andra idrottsanläggningar stängda kan alla som vill ta del av alla övningar, tips och träningsupplägg på webbplatsen helt gratis.

  Till webbplatsen Outdoor training >>

  I måndags beslutade Riksidrottsstyrelsen att föreningar ska kunna söka stöd för kostnader med att anpassa verksamheten under coronakrisen.

  Formellt innebär beslutet att föreningar ska kunna söka projektstöd för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium: bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av corona. Konkret kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, som med digitala hjälpmedel.

  Läs mer >>

  Läs även Folkhälsomyndighetens råd ang idrotts- och träningsanläggningar >>

  Uppdaterad: 2020-04-01 09:37
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195