Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  Information

  Västergötlands Handbollförbund bedriver lägerverksamhet i form av en utbildningsstege. Det består av ett antal utbildningsläger som avslutas med Sverigecupen. Främsta fokus i samband med utbildningslägren är individuell utveckling. Vi har fri anmälan av spelare på samtliga våra läger. När laget till Sverigecupen är uttagen åker de på en träningsturnering och spelar mot andra distrikt tätt inpå Sverigecupen. Truppens storlek kan variera beroende på hur många spelare som instruktörerna anser vara redo att delta i Sverigecupen, maximalt antal spelare är 17 stycken.

  På grund av det Samsynsamarbetet Västergötlands Handbollförbund ingår i, planeras inga läger under perioden april-september. Skulle det mot förmodan vara ett läger under "sommarsäsongen" uppmuntrar vi till sommaraktiviteten.

  Vid frågor, kontakta utvecklingsansvarig
  Jenny Granström 
  E-post: jenny@vastgotahandboll.rf.se
  Tel:070-679 90 56

  Vid återbud 48 timmar eller senare innan läger debiteras en avgift på 100 kr.

  Återbud ska lämnas till Jenny Granström antingen på jenny@vastgotahandboll.rf.se eller per sms till 0706-799056.
  Vid återbud via lagkompisar på plats på lägerdagen tas halva lägeravgiften ut.

  Om spelaren inte lämnar återbud och inte deltar på lägret debiteras hela lägeravgiften!

  Syfte: Spelaren skall få feedback på sin individuella teknik och utveckla sin förståelse för att söka lucka, yta och eget läge. Instruktionen skall vara utvecklande för individen och lägret skall ses som ett utbildningsläge och inte ett uttagningsläger. Tänk kvalité och inte kvantitet, det är bättre att förändra och utveckla en grundövning än att hasta igenom för många olika övningar.

  Målvakter: Spelaren skall bli medveten om och ha förståelse för vikten av individuell teknik. Detta genomföres genom att spelaren tillägnar sig kunskap om målvaktsspelets grunder på en teoretisk nivå, (grundställning, arbetsbåge och paradteknik) som sedan praktiseras under lägret. Spelaren skall också få med sig ett antal övningar, som är baserade på feedback och egna funderingar, till ett eventuellt nästa läger.

  Uppdaterad: 2019-10-23 10:18
  Skribent: Karl Gustavsson

  Nyheter

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195