Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  Vem får spela med tre matcher kvar?

  2020-02-10 11:15

  Seriespelet går nu in i ett avgörande skede. Det är viktigt att föreningar med samarbetsavtal håller koll på hur spelare får flytta mellan lagen när det är tre matcher kvar för förening B.

  Svensk Handboll kliver in i perioden då alla serier ska avgöras och med detta vill vi förtydliga hur föreningar med samarbetsavtal för flytta spelare i de sista omgångarna.

  Det är tävlingsbestämmelserna § 9:8 e som styr i de sista tre omgångarna.

  § 9:8 e
  Då Förening B har tre (3) matcher kvar i ordinarie seriespel får ingen utespelare, vilken deltagit (markerade) i Förening A:s senaste match, spela någon av de återstående matcherna för Förening B (inklusive eventuellt kvalspel). Det är dock tillåtet att gå från Förening B upp till Förening A. (se även § 6:4).

  Om Förening A har match samma dag som Förening B har sin tredje sista match så är det denna match som gäller för beräkning av vilka utespelare som inte får delta i de tre sista matcherna.

  Om Förening A spelar sin senaste match så långt innan Förening B:s tredje sista match att Förening B har ytterligare matcher däremellan så är det fortfarande denna match som gäller för beräkning av vilka utespelare som inte får delta i de tre sista matcherna.
  Observera att denna match då, dels styr vad som gäller i kommande match för förening B (se 9:8 b och f), dels för de sista tre matcherna (se 9:8 e)

  Notera även att flyttade matcher kan påverka förutsättningarna för vilken match för Förening A som ska räknas som styrande för de tre sista matcherna för förening B (se § 2:9 och § 9:9)

  Observera att § 9:8 e endast gäller utespelare. För målvakt gäller 9:8 f även under de tre sista matcherna.

  Här kan ni se tre framtagna exempel på vilken match för Förening A som styr >>>

  För föreningar som inte har något samarbetsavtal, men ett B-lag, så sker ingen förändring i regelverket för hur man får byta spelare.

  § 9:7 Uppsägning av samarbetsavtal
  Uppsägning av samarbetsavtal ska, om inte annat anges i dessa bestämmelser, göras till SHF senast den 15 maj. Avtalet upphör då att gälla den 15 juni samma tävlingsår.

  Samarbetsavtal kan under tävlingsåret också sägas upp med omedelbar verkan. Se § 9:5 och 9:6.

  Ett samarbetsavtal som inte sägs upp förlängs automatiskt ytterligare en säsong om villkoren i övrigt är uppfyllda. Samarbetsföreningar, som under innevarande tävlingsår säger upp inbördes samarbetsavtal före 31 december, äger rätt att återuppta detsamma för kommande tävlingsår, om serieutfallet medger detta.

  Om samarbetsavtal under innevarande tävlingsår sägs upp så tillhör spelaren den förening den är registrerad för. Spelare kan inte kringgå § 9:8 genom uppsägning av avtal.

  Uppdaterad: 2020-02-10 11:21
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

  Vårens minihandboll och handbollsfestivaler

  2019-11-25

  Datum klara för vårens minihandboll och…

  Tävlingsbestämmelser barn och ungdom

  2019-11-21

  Nu är tävlingsbestämmelser barn och ungdom…

  Sverigecupen söndag 10 november

  2019-11-10

  Grymma insatser av våra västgötalag i…

  Dag 2 på Sverigecupen

  2019-11-09

  Västgötalagen bjöd på spännande matcher!

  Första dagen på Sverigecupen

  2019-11-08

  Bra start för Västergötlands representationslag…

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195