Hoppa till sidans innehåll
23278 False
  Huvudsponsor

  SHF livesänder webbinarier uppd 24/6

  2020-06-22 11:37

  Med start tisdagen den 23 juni lanserar Svenska Handbollsförbunder sin satsning på webbsända seminarier. Målet är att bidra med kunskapsspridning, inspiration och motivation inom olika handbollsrelaterade områden.

  I juni livesänds tre webbinarier inom områdena idrottspsykologi med fokus på prestation och hälsa, beachhandboll och matchförberedelser/återhämtning ur ett fysiologiskt perspektiv. 

  -Jag är glad över samarbetet med föreläsarna och att vi tillsammans har möjlighet att lansera dessa webbinarier. Det är ett, för oss nytt sätt att snabbt kunna sprida kunskap och inspiration till alla handbollsspelare, ledare, föräldrar med flera. Projektet är i startgropen och vi hoppas på ett lyckosamt utfall för att kunna bygga vidare på konceptet till hösten och framtiden, säger Kalle Andersson utbildnings-/utvecklingskonsulent på Svenska Handbollförbundet.

  Webbinarierna är kostnadsfria och sänds live via Teams, om du inte redan har Teams installerat är det bara att följa anvisningarna som kommer upp på skärmen när du följer länken. Under/efter sändningen har du möjlighet att ställa frågor.

  I samarbete med Stockholms Handbollförbund sänds även en föreläsning om hjärnskakningar. Föreläsningen sänds via Solidsport och är öppen/kostnadsfri under en bestämd tid.

  Vid stort intresse körs vi konceptet vidare även under hösten.

  23 juni 19.00-20.00
  Idrottspsykologi: Prestation och Hälsa – Malin Tillman

  Målgrupp: Alla

  Malin Tillman har under flera års tid arbetat som Idrottspsykologisk rådgivare och arbetar just nu på Riksidrottsförbundet samt har flera uppdrag inom idrotten, bland annat som rådgivare till Svenska Handbollförbundets damlandslag. Teoretiskt vilar Malins arbete främst på kognitiv beteendeterapi (KBT) - det hon anser är mest hjälpsamt för praktiskt arbete med idrottare och ledare. Webbinariet har sin utgångspunkt i KBT och vi kommer att titta på hur vi kan jobba för att påverka prestationer och vårt välbefinnande på ett bra sätt. Förhoppningsvis får du som deltagare nya erfarenheter som leder till utveckling och ökad kunskap.

  Länk till livesändning >>

  24 juni 19.00-20.00
  Hjärnskakningar – Anne Hopfgarten

  Målgrupp: Alla

  Anne Hopfgarten är leg. Sjukgymnast och arbetar på Sport och Rehabkliniken i Stockholm samt med Svenska Handbollförbundets damlandslag och Hammarby Handbolls herrar. Anne har lång erfarenhet av att arbeta med idrottsskador och här föreläser hon om och berättar om sina tankar kring hjärnskakningar inom idrotten och hur viktigt det är att ta huvudskador på allvar. Även Hjärntrappan - en modell i flera steg för hur man rehabiliterar en hjärnskakning - gås igenom. Föreläsningen är cirka 30 minuter.

  Länk till föreläsningen >>

  29 juni 19.00-20.00
  Introduktion i beachhandboll – Jesper Knutsson och August Elmberg

  Målgrupp: Tränare och spelare

  7-faldiga svenska mästarna och landslagsmännen i beachhandboll, August Elmberg och Jesper Knutsson, håller en grundläggande introduktion till den snabbt växande sporten beachhandboll. Föreläsningen inkluderar grundläggande regelverk och principer, sportens utveckling i Sverige fram till idag och en framåtblick. August och Jesper kommer även att ge handfasta tips på hur man kan starta upp och bedriva beachhandbollsträning för barn, ungdomar och seniorer.

  Länk till livesändning >>

  30 juni 19.15-20.15
  Matchförberedande och återhämtning ur ett fysiologiskt perspektiv – Peter Glas

  Målgrupp: Tränare och spelare på äldre ungdoms- och seniornivå

  Peter Glas arbetade i många år som fysexpert för Svenska Handbollförbundet och som ansvarig fystränare för både dam- och herrlandslaget. Nu tar han hand om landets elitfotbollsdomare.

  Under Peters webbinarium får vi veta mer om hur man optimerar förberedelserna inför match rent fysiologiskt. Vad gäller för vätska, mat, sömn, kolhydrater, proteiner, förmiddagsfys med mera? Vad är bra respektive mindre bra? Peter delger även sina tankar kring återhämtning efter hårt arbete och mellan täta matcher.

  Länk till livesändning >>

  Handbollförbundet Väst

  Under vecka 27 ersätts Partille Cup-veckan med ett webbinar per dag. På Handbollförbundet Västs webbplatts hittar du mer information och schema. Bland annat står höjdhopparen Linus Thörnblad på programmet.

  Läs mer >>

  1 september 9.00-11.30
  Framtidens idrottshall - 30 juni 19.15-20.15
  Bristen på idrottshallar är stor, samtidigt som det finns ett stort behov av jämlika mötesplatser som främjar rörelse, gemenskap och hälsa.  

  Sveriges fem största idrottsförbund för inomhusidrott; Svenska Innebandy-, Basketboll-, Gymnastik-, Handboll- och Volleybollförbundet, har tillsammans med White arkitekter tagit fram ett innovativt koncept för Framtidens idrottshall för ökad rörelserikedom och rörelseglädje för fler.  

  Tillsammans vill vi verka för en bättre och mer jämlik folkhälsa. Det här kommer vi att presentera i ett direktsänt webbinarium den 1 september kl 9-11.30, där vi med inbjudna gäster diskuterar behovet av ökad fysisk aktivitet, av jämlik hälsa och hur rätt utformade miljöer kan understödja det. Webbinariet sker i samarbete med Träffpunkt Idrott. 

  Länk till anmälan >>

  Uppdaterad: 2020-06-24 12:05
  Skribent: Jessica Larsson

  Fler nyheter

  Vi erbjuder Baskurs 26-27 september

  2020-08-05

  Vi anordnar Baskurs - Framtidens…

  Utbildningskrav på barntränare skjuts upp

  2020-05-12

  Svenska Handbollförbundet har beslutat att…

  Intresseanmälan TS1 och TS2

  2020-04-29

  Är du intresserad av att gå TS1 eller…

  Tips på gratis ledarutbildningar

  2020-04-29

  SISU Idrottsutbildarna erbjuder…

  Information om förändringar i Tränarskolan

  2020-04-16

  SHF har alltid målsättningen att göra…

   
  Västergötlands Handbollförbund
  Box 418
  541 28 Skövde
  Telefon: 0104764196, 0104764195