Hoppa till sidans innehåll

04-2020

2020-01-20 08:48

Barnkonventionen är lag i Sverige, VM leverera men inte Sverige och Nyheter om USM....

Det blir nog ingen semifinal

Herr- EM rullar på och nu är man i huvudrundan efter att gruppspelet avslutades och det blev två vinster och en förlust i gruppspelet och förlusten kom mot Slovenien och det blev lite ödesdigert eftersom det var Sverige och Slovenien som gick vidare från gruppen till huvudrundan och Slovenien tog därmed de två värdefulla poängen med till huvudrundan där första omgången redan är spelad och i Sveriges första match stod Portugal för motståndet ett land som inte är så känt för att vara något framträdande i handboll men i år har det hänt något och Portugal körde över Sverige och vann matchen med tio bollar så semifinalchan-serna är väldigt små för vårt landslag för idag är det match mot Norge och det är inget lättare motstånd än Portugal. Anmärkningsvärt är att varken Danmark eller Frankrike gick vidare till huvudrundan två stora handbollsnationer dom alltså inte lyckades något bra i EM. Nästa helg är det finalspel i Tele2 – arena i Stockholm.

 

Barnkonventionen är nu lag

Som vi meddelade i förra veckans brev så fick styrelsen information på SDF -konferensen i Göteborg om att barnkonventionen nu har blivit lag i Sverige från första januari. Inom idrotten har barnkonventionen varit styrande i många år men nu är det alltså lag och därför måste våra föreningar ta del av vad detta innebär. Det finns bra information om vad detta innebär för våra föreningar på Riksidrottsförbundets (RF) hemsida där det också finns en bra och lättfattlig guide att ladda ner. Styrelserna inom våra föreningar bör ta del av denna information.

 

Kommande länslagsläger

I förra veckans brev informerade vi om kommande länslagsläger och denna vecka har vi skickat ut information till alla föreningar om kommande breddläger för länslag pojkar födda 2005. Då det gäller pojkar i denna åldersgrupp har vi ju ett gemensamt lag med deltagare från Norrbotten, Västerbotten och från vårt förbund. Nästa läger är den 4 – 5 april och denna gång är lägerort Piteå. Förra lägret var i vårt distrikt i Härnösand så nu är det Norrbotten som anordnar detta läger. Anmälan till lägret görs senast den 20 mars. Detta är det tredje lägret för denna åldersgrupp och det sista breddlägret och det startar den 4 april klockan 11,00 och avslutas på söndag klockan 11,30.

Dags för USM steg 3

Nu kliver ett av våra lag in i steg 3 i USM och det är ett lag från Härnösands HK som åker till Tyresö och i en femlagsgrupp möter förutom hemmaföreningen även lag från Tumba, Västerås och Alingsås. I nästa vecka får ni veta om laget gått vidare till steg 4.

 

Glöm ej att anmäla er till ordförandekonferensen

Som vi meddelat tidigare genomför förbundet en ordförandekonferens lördagen den 15 februari och här kommer en påminnelse så att ni inte glömmer bort att anmäla er.

 

Kom ihåg att göra detta

 • Föreningens styrelse måste börja planera hur man ska administrera handhavande med registerutdrag för dem som har hand om barn och ungdomar under 15 år i respektive förening. Kom ihåg detta är inget frivilligt utan det finns ett ska krav och det gäller från 1 januari 2020.
 • Registrera alla spelare (även de yngre än 15 år) i föreningens hemsida på Idrott online. Information har skickats ut angående detta och information finns även i vecka 27: s veckobrev.

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 • 9 - 26 januari, EM för herrar spelas i Sverige, Norge och Österrike.
 • 25 – 26 januari, steg 3 i USM för flickor 16.
 • 2 februari, breddläger för blivande länslag för pojkar födda 2006 i Sollefteå.
 • 15 februari, VJHF har ordförandekonferens i Härnösand.
 • 19 februari, styrelsens nästa styrelsemöte i Härnösand.
 • 22 februari, breddläger för blivande länslag för flickor födda 2006 i Sollefteå.
 • 23 februari, breddläger för blivande länslag för flickor födda 2005 i Härnösand.
 • 14 mars, Svenska Handbollförbundets ordförandekonferens i Stockholm.
 • 28 mars, Handboll Norrkonferens i Umeå.
 • 4 – 5 april, breddläger för blivande länslag för pojkar födda 2005 i Piteå.
 • 24 – 25 april, Svenska Handbollsförbundets förbundsmöte i Uppsala.
 • 24 – 26 april, USM-finalerna spelas i Uppsala på IFU arena.
Uppdaterad: 2020-03-30 07:53
Skribent: Sven Behring

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166