Hoppa till sidans innehåll

06-2020

2020-02-03 11:52

Idrottslyftet ersätts, USM Nyheter, kommande utbildning i distriktet...

Idrottslyftet försvinner

På SDF-konferensen i Göteborg i januari fick vi information om de idrottsstöd till föreningar som kommer att finnas i framtiden. Benämningen Idrottslyftet försvinner från detta år men det kommer att ändå finnas kvar möjligheten för föreningarna att söka bidrag till verksamheten som tidigare och det i form av utbildningsstöd för tränare som utbildas i föreningarna under året. För utbildning av nya domare finns det även möjlighet att få bidrag. Utbildningsstödet och stödet för nya domare betalas ut när vårt förbund har lagt in det i utbildnings-modulen. Det finns även möjlighet att söka bidrag för övriga projekt men där måste föreningen aktivt skriva en ansökan. Övriga projekt kan vara vad som helst som kan utveckla en förening. Det finns även möjlighet att söka bidrag för att genomföra Grundstenen i sin förening och detta informerade vi om under hösten och Grundstenen genomförs tillsammans med SISU/Idrottsutbildarna. Vill ni veta mer om Grundstenen kan föreningen kontakta undertecknad eller kontakta er idrottskonsulent på SISU/Idrottsutbildarna. Man kan söka idrottsmedel från och med den 15 februari och när vi får mer information från Svenska Handbollsförbundet (SHF) så kommer vi att informera er ute i föreningarna.

 

Inget lag till steg 4 i USM

Det lyckades inte för flickor 14- lagen från Sollefteås och Härnösands handbollsklubb att ta sig till steg 4 då steg 3 för åldersgruppen flickor 14 avgjordes i helgen. Nu har då alla våra lag spelat klart i årets USM. Vi får se framåt nästa säsong och då kommer nog de förändringar för ungdomslagen U14 som var meningen att de skulle genomföras denna säsong men sköts fram ett år. Naturligtvis kommer vi längre fram att informera om dessa förändringar.

 

Utbildning i Idrottsskador och dess behandling samt knäkontroll

SISU/Idrottsutbildarna inbjuder till ovanstående utbildning söndagen den 8 mars och utbildningen genomförs i Ramvik föreningslokal Torsvalla. Vi har skickat ut information om detta så passa på och anmäl er till denna utbildning.

 

Kom ihåg att göra detta

 • Föreningens styrelse måste börja planera hur man ska administrera handhavande med registerutdrag för dem som har hand om barn och ungdomar under 15 år i respektive förening. Kom ihåg detta är inget frivilligt utan det finns ett ska krav och det gäller från 1 januari 2020.
 • Registrera alla spelare (även de yngre än 15 år) i föreningens hemsida på Idrott online. Information har skickats ut angående detta och information finns även i vecka 27: s veckobrev.

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 • 15 februari, VJHF har ordförandekonferens i Härnösand.
 • 19 februari, styrelsens nästa styrelsemöte i Härnösand.
 • 22 februari, breddläger för blivande länslag för flickor födda 2006 i Sollefteå.
 • 23 februari, breddläger för blivande länslag för flickor födda 2005 i Härnösand.
 • 8 mars, utbildning i Idrottsskador och dess behandling samt knäskador i Ramvik.
 • 14 mars, Svenska Handbollförbundets ordförandekonferens i Stockholm.
 • 28 mars, Handboll Norrkonferens i Umeå.
 • 4 – 5 april, breddläger för blivande länslag för pojkar födda 2005 i Piteå.
 • 24 – 25 april, Svenska Handbollsförbundets förbundsmöte i Uppsala.
 • 24 – 26 april, USM-finalerna spelas i Uppsala på IFU arena.
Uppdaterad: 2020-03-30 07:53
Skribent: Sven Behring

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166