Hoppa till sidans innehåll

13-2020

2020-03-23 09:05

Mer information om COVID-19, kommande handboll Norr konferens samt SHF beslut för avslutning av serierna...

Mer om coronavirusets konsekvenser

Under fredagen meddelade Svenska Handbollsförbundet (SHF) att det inte kommer att utses någon svensk mästare inom handbollen denna säsong. Herrarnas handbollsliga var ju inte färdigspelad och sedan tidigare är det ju beslutat att inget slutspel kommer att genomföras. Inget kvalspel kommer att genomföras i några serier och det finns särskilda regler då det gäller uppflyttning och nedflyttning. Då det gäller SHE så var grundspelet färdigspelat och i denna serie flyttas GT Söder ned till allsvenskan. För seniorlag från vårt distrikt så skulle Sundsvalls HK kvala för att hålla sig kvar i tvåan men detta kval kommer inte att genomföras och Sundsvall blir kvar i tvåan kommande säsong. Härnösands HK som vann damernas division 2 kommer att flyttas upp i ettan. Vidare så ställs allt USM spel in så det blir inget finalspel i Uppsala. Ja det är mycket som händer i coronavirusets spår och det drabbar ju alla föreningar i Sverige ekonomiskt. Riksidrottsförbundet (RF) har meddelat att LOK – stödet kommer att bli detsamma som om träningar och matcher hade genomförts. Men naturligtvis så är det mycket annat som kan orsaka ekonomisk skada för våra föreningar. Här meddelade regeringen att de har beslutat att anslå medel till idrotten för att lindra de ekonomiska konsekvenserna. Naturligtvis så kommer vi att rapportera vidare till alla våra föreningar om vad som händer i framtiden. Ingen vet ju idag hur länge denna spridning av viruset över Sverige och världen kommer att pågå och vi får se om vi kan starta upp en ny säsong efter sommaren men det hoppas vi.

 

Vi har i all fall haft styrelsemöte

Trots pågående pandemi genomförde vår styrelse vårt marsmöte den gångna veckan och naturligtvis handlade om den uppkomna situationen då det gäller coronavirusets framgått. Utifrån detta tog vi följande beslut:

 • Utifrån att våra ungdomsserier inte är färdigspelade kommer vi inte att dela ut några medaljer denna säsong.
 • Vi hade planerat till i början av maj att ha en föreläsning med Loui Sand som efter avslutat handbollskarriär i landslaget och som proffs gjorde en egen personlig resa som föreläsningen skulle handla om. Vi hade planerat att bjuda in alla våra föreningar som skulle få vara med på denna föreläsning. Efter kontakt med Loui så har vi flyttat fram detta till mitten av september och mer information kommer om detta.
 • Alla våra länslagsläger som är planerade under våren är inställda.
 • Vår pågående TS1 – utbildning är pausad och kommer att återupptas när situationen i vårt samhälle normaliseras.
 • Vi vet inte idag om vi kan genomföra vårt årsmöte och verksamhetskonfe-ren som är planerat till i slutet av maj och det får vi återkomma till.

Övrigt från mötet så handlade det om alla frågor vi har runt regionaliseringen och hur det kommer att se ut då vi genomfört denna. Nästa styrelsemöte är planerat till den 21 april.

 

Handboll Norr konferens kommande helg

Efter kontakter med Norrbotten och Västerbottens handbollförbund har vi beslutat att genomföra den planerade Handboll Norrkonferensen som var planerat till nu på lördag. Från vårt förbund inser vi att om vi ska skjuta fram denna konferens så finns det inte någon tid att genomföra den innan våra förbund har sina årsmöten. Vi kommer ju också att planera kommande säsong och framtidens regionalisering och om vi ska skjuta konferensen till maj så finns det ingen tid då utifrån att det ligger en hel del helgdagar i maj och därför genomför vi konferensen. Vad som blev resultatet av denna konferens kommer vi att redovisa i nästa veckas brev.

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 • 28 mars, Handboll Norrkonferens i Umeå.
 • 18 – 19 april, Svenska Handbollsförbundets tävlingskonferens i Stockholm.
 • 21 april, styrelsen har möte i Härnösand.
 • 24 – 25 april, Svenska Handbollsförbundets förbundsmöte i Uppsala.
 • 21 – 22 maj, läger 4 för blivande länslag för pojkar födda 2005 i Västerbotten.
 • 21 – 22 november, extra förbundsmöte i Kristianstad i samband med EM (VM) i parahandboll.
Uppdaterad: 2020-03-23 09:06
Skribent: Sven Behring

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166