Hem / Rekrytering

Rekrytering

Det finns en mängd olika sätt att rekrytera spelare till verksamheten. Här beskriver vi kortfattat några sätt och tipsar om möjliga hjälpmedel. Du kan läsa mer via val i menyn.

Har din förening tips på rekryteringsprojekt ni vill dela med er av, mejla till oss.

 

Spelahandboll.se är svensk handbolls gemensamma informationsplats för den som är nyfiken på och vill spela handboll, beachhandboll, parahandboll eller Handboll Fitness. Webbplatsen riktar sig främst till spelsugna barn och deras föräldrar/anhöriga. Här lägger föreningen in sin information så att webbplatsen spelahandboll.se märks med föreningens logotyp, färger och kontaktuppgifter samt direktlänk till den egna webbplatsen. 

Klasshandboll är ett av svensk handbolls största rekryteringsprojekt där föreningar genomför handboll i skolorna.

Hand the Ball är projektet som är plattform för en positiv fritid och som får barn och unga att röra på sig genom streethandboll. Hur skapar vi kreativ aktivitet hos barnen? Hur utmanar och utvecklar vi motoriska färdigheter utan att lägga fokus på prestation och resultat? Hur kan vi få alla barn att delta, även de som i vanliga fall inte vågar? Aktiviteten kan äga rum där ungdomarna naturligt vistas – på torget, fritidsgården, skolgården, inomhus eller liknande. 

Materialet från Hand the Ball finns också översatt till engelska, arabiska, somaliska och tigrinja.

Handboll Fitness är projektet som hjälper föreningen igång med motionshandboll. Handboll Fitness riktar sig till alla som vill spela handboll bara för att det är kul, helt utan tävlan. Vem som helst kan vara med, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet av sporten. 

150 lösningar på 9 hinder är en rapport som sammanställts med fokus på hur man får fler unga att komma med i organiserade fritidsaktiviteter, som idrottsföreningar, kulturskolor, lägerverksamheter och fritidsgårdar. Och varför färre med utländsk bakgrund deltar, när dessa verksamheter faktiskt leder till integration, social utveckling, förbättrat mående och förbättrade skolresultat. I rapporten presenteras nio stora hinder som stoppar unga från att involvera sig i en organiserad fritidsaktivitet – men också 150 lösningar!

Handboll på arabiska. I Sverige finns över 100 000 aktiva handbollsspelare, lika många tjejer som killar. Många spelare har också ett annat ursprung, men det finns också grupper som är underrepresenterade. Genom att ta fram en introduktionsbok om handboll och handbollsregler på arabiska vill vi bidra till att sänka trösklarna för engagemang i det svenska föreningslivet. Samtidigt som vi kan riva språkbarriärerna som annars riskerar att exkludera arabisktalande nyanlända från att ta del av alla de goda erfarenheter som kommer ur att spela handboll – och som gör det enklare att upptäcka och bli en del av det svenska samhället. 

Alla Svenska handbollsföreningar är en stor del av svensk handboll. I Sverige finns det cirka 430 aktiva föreningar. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår gemensamma strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi en handboll för alla.

Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik.

På de här sidorna hittar du som vill starta en förening/klubb information om hur du kommer igång. 

För befintliga klubbar och föreningar finns här information som vi tycker är viktigt att ni känner till, exempelvis information om trygg idrott, alla som spelar handboll ska kunna känna sig trygga och säkra i vår verksamhet. Här finns även information om antidoping och hur klubben kan arbeta mot doping. Du hittar information om licensförsäkring och information om hur vi kan arbeta mot matchfixning med mera.

Välkommen till svensk handboll.