Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Pär Ahrling

Foto: Pär Ahrling

Sverigecupen 2022

Vilken fantastisk handbollshelg!

Sverigecupen 2022 genomfördes förra helgen och som ni har kunnat läsa ställde Handbollförbundet Öst upp med fyra lag.

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som var på plats och bidragit till den härliga stämningen.

Sverigecupen är ett led i svensk handbolls spelarutveckling vilket skiljer denna cup från andra cuper. Fokus under Sverigecupen är prestation och möjligheten att visa upp sina färdigheter, både som spelare, domare och tränare. Detta medför även att Sverigecupen har kortare matchtid (2x20min) och alla spelare ska erbjudas likvärdig speltid.

Vi vill rikta ett stort tack till våra instruktörer som arbetat med spelarutbildningen och gjort ett fantastiskt arbete där fokus har legat på just prestation och mentala arbete. Allt för att ge spelarna de bästa möjlighet till att prestera, och även att de ska känna att de kan gå från matcherna nöjda med sina prestationer oavsett resultat, eller lära sig att ladda om och släppa föregående prestation och blicka framåt till det de själva kan påverka.

Vidare vill HF Öst rikta ett stort tack och en stolthet genemot våra spelare som representerat oss på ett fantastiskt sätt både på och utanför planen med laganda, fair play, härlig attityd och gemenskap. Tack till våra föreningar, ledare och föräldrar där ute som bidragit till detta.

Vidare har vi också haft lovande domarpar på plats som fått feedback i sitt dömande, chans att knyta kontakter och fått stor utveckling denna helg.

Utöver spelare, instruktörer och domare representerades HF Öst också av funktionärer, delegater, speaker, filmare och kommentator. Dessa gjorde ett ypperligt jobb där funktionärerna satt match efter match, delegaterna gav bra konstruktiv feedback till alla domarpar på plats och vår kommentator såg till att ni där hemma fick ta del av spänningen och inramningen via Handboll Play.

Stor tack till alla inblandade som gjorde denna helg minnesvärd. Vi hoppas att ni alla har guldkorn som ni tar med er vidare i era karriärer! Lycka till framöver så ses vi i hallarna!

Intressant? Dela gärna!