Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Matthew Tipple

Division 4 blir fler och större när antalet seniorlag ökar

I samband med den fastställda serieindelningen hälsar vi både vilande och nya seniorlag välkomna till seriespel 2023-2024.

Redan i slutet på april kunde vi se att ett par vilande föreningar anmält sina seniorlag till seriespel. Intresset att också anmäla reservlag eller så kallade B- eller U-lag har också ökat inför säsongen 2023-2024. Nu när serieanmälan är stängd har Tävlingskommitten på sitt möte i tisdags fastställt serieindelningen för seniorserierna från div 2och ner passar vi på att glatt meddela att 24 nya seniorlag anmält sig till säsongen 2023-2024. Serieindelningen för samtliga seniorserier hittar du här. Öppnas i nytt fönster.

På damsidan har 11 nya lag anmält sig som antingen tidigare inte deltagit eller utgått från seriespel under föregående säsong eller tidigare och nu ger det en ny chans. Otroligt roligt att så många nya lag anmält sig, och vi är lite extra glada att hälsa välkomna tillbaka till Hallsta HF, HF SIF och Visby IF Gute.

På herrsidan har 13 nya lag anmält sig. Bland annat har Handens SK, HF Lidingölaget och IF Swithiod hittat tillbaka till serien efter en tids frånvaro. Dessutom startar Djurgårdshof IK upp ett herrlag och nya föreningen Skärpnäcks HF.

Eftersom det är så pass många nya dam och herrlag har division 4 utökats. Säsongen 2023-2024 kommer Handbollförbundet Öst att ha tre stycken dam division 4 och två stycken herr division 4 med geofragiska indelningar; Norra och Södra, samt en City serie som blir den tredje för damerna. Tävlingskommitten har dessutom beslutat att sätta in ett nedflyttningsstreck i dam division 4 för att eventuellt förbereda för division 5 till säsongen 2024-2025. Allt beror på om intresset håller i sig eller om vi får drömma, tom ökar ytterligare.

Det här blir kul!

Publicerad: 2023-05-25

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!