Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Två minuter med Bröderna Gomér

I “Två minuter med bröderna Gomér” ger Sparbanken Skåne dig som gillar handboll en chans att lära dig mer om regler, domslut och hur det är att döma.

Johan och Martin Gomér är två av Sveriges bästa domare och får i miniserien frågor av Mats Nilsson om handbollsregler, tecken och hur de tänker när de dömer. För de som tittar på handboll kan reglerna verka komplexa och dagens handboll går väldigt fort vilket gör det svårt att hänga med i alla domslut och tecken. Sparbanken Skåne har därför tagit fram en miniserie som ger dig en chans att lära dig mer.

Sparbanken Skåne har ett stort handbollsengagemang för att bland annat få fler barn i rörelse, bygga framtidstro och för att stödja bredden som handbollen erbjuder. Banken är långsiktig partner till många handbollsföreningar i Skåne och har ett samarbete med HF Syd samt Handbollslandslaget.

Under VM 2023 passade Sparbanken Skåne på att uppmärksamma domarrollen. Det råder domarbrist i Sverige och matcher har till och med ställts in för att det inte finns tillräckligt med domare. Efter pandemin har många domare slutat och återväxten är ett bekymmer. Sparbanken Skåne vill hjälpa till att inspirera, lyfta fram domarnas viktiga roll i spelet och förhoppningsvis få fler att vilja bli handbollsdomare. Många ungdomar slutar att idrotta lite för tidigt och att bli domare skulle kunna vara ett sätt att fortsätta med den idrott som man gillar.

Beträdande av målgården:
https://youtu.be/3DPjN6gLlbw Länk till annan webbplats.

Fasthållning:
https://youtu.be/HLfdvitHgKU Länk till annan webbplats.

Felaktig spärr:
https://youtu.be/knKHJaKO4a4 Länk till annan webbplats.

Long step:
https://youtu.be/iZPKdPTZtKk Länk till annan webbplats.

Felaktigt avkast:
https://youtu.be/tS5fJUI1LpY Länk till annan webbplats.

Offensiv foul:
https://youtu.be/FNiuLfWTVbc Länk till annan webbplats.

Passivt spel:
https://youtu.be/vgK7bS6LSkg Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Författare: Emme Adebo

Intressant? Dela gärna!