Gå till innehåll

HF Mitt

HF Mitt

After School och Spontanhandboll i H78 Sölvesborg

H78 Sölvesborg, i er förening erbjuder ni både After School och Spontanhandboll, nu vill vi höra mer!

Hur fungerar After School i er förening?
- After School fungerar så att man genom ett samarbete med RF-SISU erbjuder sig att komma till en skola och bedriva handbollsundervisning på deras fritidsverksamhet. Sisu önskar att man kommer 3-5 ggr, typ en gång i veckan.

Hur ser ett After School besök ut?
- Vi tar med sig ett gäng bollar (finns ju oftast inte så bra eller så många som man önskar) och åker till skolans fritids på eftermiddagen, och då får man stöttning av pedagog på plats. Oftast har de delat in barnen i lagom stora grupper och efter ålder. Minst en pedagog från skolan finns med under hela passet. Tiden kan variera. På en skola var vi 3 timmar åt gången, på en annan bara drygt en timme.

Vilka är engagerade inom föreningen?
- Två av våra yngre ledare som inte har fasta jobb och därför möjlighet på dagtid, samt jag, kanslisten, som lite sammanhållande länk mellan RF-SISU och ledarna.

Samverkar ni med några utanför föreningen?
- Ja, RF-SISU Blekinge.

Vad ser ni för positiva effekter av att arbeta med After School verksamehet?
- Skolan är bästa plattformen att marknadsföra sig. Här når vi barnen. Och för oss är det väldigt viktigt att få visa upp handbollen då vi bor i en kommun som är ett oerhört starkt fotbollsnäste. Svag handbollskultur helt enkelt. Barnen får upp ögonen för världens bästa sport, och intresset för att börja i vår förening ökar.

Ni erbjuder också Spontanhandboll, vad är detta?
- Spontanhandboll är något vi erbjuder f.d. H 78-spelare, äldre ungdom och vuxna, tjejer o killar. Det finns de som vill spela handboll men inte under organiserade tävlingsformer. Detta är spel på skoj. Vi kör varannan vecka, och vi spelar i stort sett under hela passet.

Vad skulle du säga är det roligaste med att ni satsar på Spontanhandboll i er förening?
- Vi tillfredsställer ett handbollsbehov. Vi bibehåller kontakten med ”före dettingar”, och kanske kan vi locka in dem i ordinarie verksamheten igen på något sätt, kanske som ledare eller något annat…

Om man som förening funderat på att starta någon av verksamheterna, vilka är dina tips?
- Ta kontakt med RF-SISU. Sök projektpengar, idrottslyftet eller hos SHF.

Har din förening någon satsning eller fokusområde som ni vill berätta mer om? Kontakta då camilla@handbollsyd.se!

Publicerad: 2022-02-03

Senast uppdaterad: 2022-11-23

Författare: Camilla Rohlén