Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

En bild

Hand the Ball

Hand The Ball är ett projekt med syftet att agera för en positiv fritid och att få barn och ungdomar i rörelse. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till en fysisk aktivitet och samarbete för att förebygga ohälsa. Hand The Ball-aktiviteterna implementeras med ett inkluderingspedagogiskt tillvägagångsätt där individernas olikheter och särskilda behov tillgodoses.

Hand The Ball Sverige engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat. Riktar oss till både skolor och föreningar med vår aktivitetsform samt värderingar och erbjuder utbildningar inom ledarskap och pedagogik.

Verksamheten riktar sig främst mot områden där föreningslivet sällan spelar en betydande roll. Aktiviteten kan äga rum där barn och ungdomar vistas naturligt – på torget, fritidsgården, i skolan eller liknande.

På nationell nivå utvecklas Hand The Ball Sverige via projektledare Ingemar Linnell och utbildningsansvarig Jennie Linnell. Som ambassadörer i HF Syd finns Anton Söderström, Emme Adébo och Camilla Rohlén.

Mer information om Hand the Ball hittar du Här Länk till annan webbplats.och Här Länk till annan webbplats.

Du kan läsa mer om Hand the Ball på den officiella hemsidan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill din förening starta Hand the Ball? Kontaka Camilla Rohlén

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2024-01-12

Författare: Camilla Rohlén