Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Klusterprojektet "Femstjärnig Handbollssamverkan" avslutad

I helgen genomfördes den femte och sista träffen av projektet Femstjärnig Handbollssamverkan i Kalmar. Temat för dagen var ”Framtidens Handbollsspelare” och Toni Johansson, som är projektkoordinator på Svenska Handbollförbundet, ledde ett praktikpass med ett uppföljande teoripass där han redogjorde för den nulägesanalys som nyligen gjorts på våra ungdomslandslag.

Femstjärnig Handbollssamverkan är ett föreningsutvecklingsprojekt som genomförts i Småland under perioden november 2023 till maj 2024. Satsningen har innefattat handbollsföreningar Amo handboll, Nybro HF, KFUM Kalmar HF, Växjö HF och Mönsterås HK. RF SISU Småland och Handbollförbundet Syd har gemensamt hållit ihop projektet. Det övergripande syftet med klusterprojektet har varit att fördjupa samverkan mellan föreningarna i det geografiska området och därigenom stärka handbollen i hela regionen.

Projektet är en vidareutveckling av de erfarenheter som gjorts från tidigare liknande genomförda satsningar i Blekinge och på Höglandet.

Publicerad: 2024-05-21

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Författare: Peter Wadbro

Intressant? Dela gärna!