Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Föreningsbeställd TU1

Föreningar har möjlighet att arrangera egna Tränarutbildning 1 (TU1) i sina föreningar i samarbete med oss på Handbollförbundet Syd.

Från och med den 1 januari 2021 ska varje lag/träningsgrupp för barn i åldrar upp till 12 år minst ha en ansvarig ledare/tränare närvarande vid varje tränings- och tävlingstillfälle med godkänt genomgången SHF:s Tränarutbildning 1/Baskurs.

Förfrågan och bokning

Bokning och förfrågan görs via ett anmälningsformulär (se nedan) som hanteras av Handbollförbundet Syd. Bokning måste göras senast åtta veckor innan kursstart.

Beställande förening får en bekräftelse när vi har hittat en instruktör till er TU1 och kopplat ihop denne med kursansvarig hos arrangerande förening.

Anmälningsformuläret för föreningsbeställd TU1 hittas här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningens upplägg

Innehållet i TU1 (tidigare Baskurs) har gjorts om, och således ser utbildningens upplägg annorlunda ut nu än det gjort tidigare. Utbildningslängden är numera cirka 14 timmar, som är fördelat på två moduler:

Modul 1: En webbutbildning som varje kursdeltagare ska genomföra på egen hand innan modul 2, det vill säga innan den fysiska delen av utbildningen. Webbutbildningen kan genomföras när som helst och tar cirka sju timmar att genomföra. I webbutbildningen ingår det hemuppgifter som ska genomföras i praktiken.

Modul 2: Den fysiska träffen genomförs under en heldag alternativt två kvällar och är totalt åtta timmar.

Genomförande

Beställande förening ansvarar för:

- Lokal avsedd för utbildning
- Blädderblock
- Whiteboard samt pennor
- Projektor samt högtalare att koppla till dator
- Filmduk
- Kursansvarig från föreningen som är närvarande vid uppstart och avslutning (kontaktuppgifter måste lämnas till instruktören)
- Fika + lunch vid heldagsutbildning alternativt fika vid kvällsutbildning
- Hall för tre timmars praktik
- Bollar (alternativt att deltagarna har egna med sig)
- Västar
- Koner

Ekonomiska förutsättningar

Kostnaden för att genomföra en föreningsbeställd TU1 är 8000 kronor för arrangerande förening.

Varje anmäld deltagare ansvarar själv för att köpa kursmaterialet till utbildningen. Kursmaterialet kostar 250 kronor per deltagare. När man som deltagare köper kursmaterialet registreras man automatiskt på en kurs i IdrottOnline vilket gör att vi kan se vilka som köpt och gått igenom kursmaterialet, något som krävs för att bli godkänd på utbildningen.

Utbildningen måste vara öppen för deltagare från andra föreningar. Som arrangerande förening har man 14 dagar på sig att fylla sin egen TU1 efter det att man bokat den, därefter skickar Handbollförbundet Syd ut en inbjudan till närliggande föreningar. Om det är externa deltagare från andra föreningar som är med och går utbildningen erhåller arrangerande förening 400 kronor per extern deltagare. Deltagare fårn extern förening faktureras 800 kronor per deltagare. Denna administration hanteras av Handbollförbundet Syd.

Antalet kursdeltagare är minimum 10 personer och maximum 25 personer.

Avbokning utan avgift måste ske senast tre veckor innan fastställt kursdatum. Avbokning senare än tre veckor innan kursdatum kostar 400 kronor i administrationsavgift.

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Camilla Rohlén