Hem / Nyheter / Nyheter från NHF

Information från extra årsmötet 11 februari

Under torsdagskvällen genomfördes det Extra årsmötet som alla 13 SDF i Sverige skulle genomföra. Av de totalt 13 SDF:n hade 8 SDF att fatta beslut om att upphöra som självständig juridisk person och 5 SDF att fatta beslut om nya distriktgränser, nytt namn och ny stadgemall.

I den nya beslutade organisationen hälsar vi från Norrbotten välkommen till de nya medlemmarna/föreningarna från Västerbotten och Västernorrland/Jämtland. Tillsammans bildar vi, Handbollförbundet Norr från och med 1 maj 2021.

Den formella processen är därmed avklarad, vilket innebär att ramar och strukturer nu är beslutade.
Nu fortsätter arbetet med den nya distriktsorganisation med stort fokus på innehåll och verksamhetsfrågor.
Ett antal arbetsgrupper deltar i arbetet och bereder förslag för beslut på ordförandekonferensen den 17 april. Ute i distrikten hämtar deltagarna i arbetsgrupperna input från de olika kommittéerna (4).

Det är mycket arbete kvar, det finns mycket energi och lust bidra. Målet är att tillsammans skapa de allra bästa förutsättningarna för svensk handboll - i världsklass. Känner du att vill vara med i arbetet hör gärna av dig till oss: This is a mailto link 

Läs mer om arbetet med ny distriktsorganisation: Förändring av distriktsorganisationen - Handboll i Sverige (svenskhandboll.se)