Hem / Nyheter / Ny distriktsorganisation

Ny distriktsorganisation

Från och med den 1 maj 2021, tar svensk handboll steget in i en ny distriktsorganisation. Nuvarande 13 specialdistriktsförbund (SDF) går samman och bildar fem nya.
Det fem nya blir Handbollförbundet -Norr, -Öst, -Mitt, -Väst och -Syd som kommer tillsammans att vara handbollens nya distriktsorganisation.

Utvecklingsarbetet har pågått sedan 2018 som har varit ett arbete där alla har deltagit och har nu nå sitt slutmål. 

Under ordförandekonferensen den 17 april var de 13 SDF:ens respektive ordförande samlande tillsammans med förbundsstyrelsen och elitorganisationerna för att ta ställning till ett antal frågor för att underlätta övergången med arbetet. Det är exempel som samarbetet mellan förbundets centrala organisation och distriktsorganisationen, sanktionerade turneringar, framtida ekonomiredovisning och system, ny grafisk profil, föreningarnas årsavgifter. 

Återstående arbete är årsmöten, dels likvidera de distriktsförbund som idag ingår i något av de fem nya, samt årsmöten för att bilda de fem nya förbunden. 

Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland-Jämtland blir Handbollförbundet Norr.

Handbollförbundet Norr kommer att ha sitt årsmöte den 14 juni. Mer information och kallelse kommer.  

Det kommer en ny hemsida som heter Handbollförbundet Norr.  Det innebär att den nuvarande hemsidan inom kort inte kommer uppdateras längre. Mer information om detta kommer vid senare tillfälle.  

Varmt Välkommen till Handbollförbundet Norr!