Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Svensk Elithandboll skriver avtal med Infront för Handbollsligan och SHE

Det nya partnerskapet, som sträcker sig över fem år, innebär unika möjligheter att förbättra ligornas och klubbarnas distribution och online-närvaro med målsättningen att ytterligare bredda intresset och nå ännu fler fans för Handbollsligan och SHE.

Avtalet innebär att ligorna och alla 26 lagen kommer att kunna erbjuda anpassade OTT-plattformar med live-streaming av samtliga matcher i Handbollsligan och SHE samt video on demand (VOD)-innehåll.
Genom tillgång till Infront Labs samtliga digitala verktyg kommer både ligor och klubbar att kunna erbjuda en bredare variation av innehåll som förhoppningsvis tilltalar alla handbollsintresserade. Infront kommer att samarbeta med Rego Production AB gällande innehållsproduktion och XVI Sports gällande den digitala och mediala strategin.

Damian Browarnik, VD för Infront Lab:
"Vi är glada över att få samarbeta med Handbollsligan och SHE och förse dem med de bästa möjliga digitala lösningarna. Sverige har en lång historik av framgång inom handboll, och vi ser fram emot att hjälpa ligorna leverera personliga upplevelser till sina fans genom vårt partnerskap. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att bygga ett framgångsrikt och för båda parter utvecklande partnerskap där vi kommer att nå nya höjder kring fansens engagemang som skapar tillväxt för ligorna och dess klubbar”.

Amikam Kranz, Vice President Media, Technology & Betting på Infront:
"Det här avtalet kommer att visa vår växande förmåga att kombinera de bästa tjänsterna inom media, vadslagning och teknologi. Vi inser att olika rättighetsinnehavare står inför olika utmaningar och skräddarsydda, såsom denna, är designade för att hjälpa våra kunder att nå sina kommersiella mål. Det är ytterligare ett positivt steg inom strategin för koncernens enhet för media, betting och teknik."

Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll:
”Vi är oerhört nöjda med att nå en överenskommelse med en stor aktör i den internationella medievärlden som delar vår långsiktiga vision för svensk elithandboll. Infront har en historik av att forma sportens framtid med en global portfölj av ledande sporter där särskilt samarbetet med det Europeiska Handbollförbundet skapar möjligheter. Tillsammans med Infront sätter vi Handbollsligan och SHE i den absoluta framkanten inom digital sportteknik vilket gör att vi kan vidareutveckla våra toppligor och klubbar till en högre nivå både på och utanför planen.”

Svenska Handbollsligorna består av herrarnas Handbollsligan med 14 lag och damernas SHE med 12 lag.

 

För ytterligare information:

Peter Gentzel, VD, Svensk Elithandboll
+ 46 733 465468

Nick Winn, Infront Senior Communications Manager
+44 7469 670934

 

Publicerad: 2023-04-12

Senast uppdaterad: 2023-04-12

Författare: Pressmeddelande

Intressant? Dela gärna!