Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Stöd för klimatinvesteringar via Klimatklivet

Idrottsföreningar kan ansöka om stöd till klimatåtgärder och investeringar som ger en klimatnytta. Ansökan öppnar idag.

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning.

Idrottsföreningar kan ansöka om stöd till klimatåtgärder mellan den 18 – 29 september 2023. Stödet gäller projekt som är kopplade till en fysisk investering som ger en klimatnytta, exempelvis investeringar som leder till minskad energianvändning. Det kan handla om laddstolpar, ändrad elanvändning (såsom solceller) eller andra investeringar i eller runtom idrottsplatsen. Idrottsföreningar kan få upp till 70 procent av investeringskostnaden i stöd, beroende på vilket område ansökan gäller. Se nedan länkar för mer information.

Projekt som är klara senast den 30 juni 2024 kommer hanteras först. Men det går även att ansöka om för projekt som har en längre genomförandeperiod. Ansökningsformulären finns tillgänglig från den 18 september. Ni hittar då in till ansökan >> Länk till annan webbplats. via er länsstyrelse.

Bilden är publicerad med tillstånd av Naturvårdsverket och texten är delvis hämtad från naturvardsverket.se

Publicerad: 2023-09-18

Senast uppdaterad: 2023-09-18

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!