Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

För Lunds Beachhandball Club är SM i beachhandboll årets höjdpunkt

2024 kommer SM i beachhandboll att spelas 15-16 juni i Trollhättan på Arena Älvhögsborg. Lunds Beachhandball Club kommer delta med både ett dam- och ett herrlag.

Lunds Beachhandball Club är en relativt nystartad förening (grundades 2021) och de har varit med varje år i SM sedan de startade föreningen. Första SM-turneringen de spelade var i Linköping 2022 och sedan Kalmar 2023. Damlaget har två finalmatcher med sig från dessa turneringar, men tyvärr också två förluster i jämna matcher mot Göteborg Beach Handball Club. Herrlaget har också varit i final de två senaste åren och fick med sig ett guld 2022 och ett silver 2023. Även de mötte Göteborg Beach Handball Club i båda finalerna. Både dam- och herrlagets upplevelse är att SM i beachhandboll är väldigt roliga arrangemang och de ser framemot årets upplaga i Trollhättan.

Gemenskapen lockar lika mycket som själva tävlingen

Lunds Beachhandball Club vill vara med i SM i beachhandboll för att det är årets höjdpunkt i svensk beachhandboll.

- Vi tävlar mot de bästa lagen i Sverige och kämpar om ett SM-guld. Mycket bättre än så blir de inte. Tävlingen kopplat med att träffa de som har samma intresse för beachhandboll som vi har och hela gemenskapen i beachfamiljen gör att SM är det första som bokas in varje sommar, berättar Oliver Bengtsson som är sportchef och spelande tränare i herrlaget.

Oliver berättar vidare att de precis startat upp träningarna nere i Lund för både dam- och herrlaget och kommer att träna en dag i veckan fram till SM. De kommer även att hinna med lite turneringsspel innan avkast i Trollhättan med både OV beach och en turnering i Nederländerna samt kanske några speldagar på den danska touren.

Vad har ni för målsättning med årets SM i beachhandboll?

- Målsättningen är precis som föregående år att spela final men att förhoppningsvis kunna ta två SM-guld med oss ner till Skåne.

Vad ser ni mest framemot?

- Att möta de bästa lagen på både dam- och herrsidan i Sverige och se om träningen har gett de resultatet vi vill se samt hela inramningen och evenemanget som är SM i beachhandboll.

Relaterad information
Läs mer om SM i beachhandboll
Sändningar på Handboll Play Länk till annan webbplats.
Ladda ner appen Profixio för matcher, resultat och tabeller Länk till annan webbplats.

Anmälda lag

Damer

Herrar

Göteborg Beach Handball Club

Göteborg Beach Handball Club

Lunds beachhandball Club

Lunds beachhandball Club

KFUM Trollhättan Handboll

Beach Handball Club Stockholm

Alfta GIF HF

HK Drott Halmstad

Hammarby IF HF

KFUM Trollhättan

Lugi HF

HK Aranäs


Lugi HF


IFK Kristianstad


Kävlinge HK

Publicerad: 2024-05-20

Senast uppdaterad: 2024-05-20

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!