Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

HK Drott tar sikte på SM i beachhandboll

- SM är ett ypperligt tillfälle för oss att möta topplagen inom beachhandbollen i Sverige. För oss är det superbra matchning och en möjlighet att träffa spelare och ledare inom beachhandbollseliten, en riktig höjdpunkt!

För HK Drott är deltagandet i SM inte bara en chans att mäta sig mot de bästa lagen i Sverige, utan också en möjlighet att stärka föreningens position inom beachhandbollen. Föreningen, som relativt nyligen har börjat satsa på beachhandboll, har planer på att etablera sig som ett av de lag som i framtiden ska kunna konkurrera om SM-medaljer.

Till SM i år skickar man ett lag med en blandning av erfarenhet och nykomlingsentusiasm, något som kan ge laget en dynamisk balans som kan överraska motståndarna.

- I år deltar vi med ett lag på herrsidan med ett gäng spelare med varierande erfarenheter. Några har varit med och spelat på hög nivå samtidigt som några inte har någon större erfarenhet alls.


Förberedelser och målsättnignar

Inför årets SM har HK Drott förberett sig med ett par träningspass i veckan och en gemensam träningsdag med GBHC, som var mycket nyttig, menar HK Drott, som siktar högt i årets SM: målet är att ta sig till slutspelet och spela om medaljerna redan i år, samtidigt är man medvetna om att konkurrensen är hård.

- Vi är ödmjukt medvetna om att vi måste få till en fullträff i SM för att nå dit eftersom det finns flera riktigt bra lag som är med i år.

Men det är inte bara tävlingen som lockar HK Drott till SM:

- Mest av allt ser vi fram mot att få spela beachhandboll mot Sveriges bästa lag och som en bonus får vi vara en del av en fin upplevelse och möjlighet att träffa många bra spelare och ledare inom beachhandbollen.


HK Drott - en välmående förening

HK Drott har sin bas i Halmstad, där intresset för beachhandboll har vuxit markant de senaste åren.

- Vi har fått fram flera spelare på internationell elitnivå, med både EM-guld och EM-brons på meritlistan.

Föreningen har valt att starta en beachhandbollsektion inom den befintliga verksamheten, vilket man tror kommer att skapa goda förutsättningar för utveckligen av beachhandbollen i Halmstad och för utvecklingen av beachhandbollen nationellt.

 

HK Drott har tidigare erfarenheter från SM i beachhandboll: år 2000 och 2013 lyckades man ta hem SM-guldet. Dock har deltagandet varit sporadiskt efter det och på senare år har man endast deltagit vid SM 2022 i Linköping, då placerade sig laget precis utanför semifinal.

 

SM i beachhandboll 2024 spelas den 15-16 juni i Trollhättan på Arena Älvhögsborg.

 

Anmälda lag

Damer

Herrar

Göteborg Beach Handball Club

Göteborg Beach Handball Club

Lunds beachhandball Club

Lunds beachhandball Club

KFUM Trollhättan Handboll

Beach Handball Club Stockholm

Alfta GIF HF

HK Drott Halmstad

Hammarby IF HF

KFUM Trollhättan

Lugi HF

HK Aranäs


Lugi HF


IFK Kristianstad


Kävlinge HK

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-04

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!