Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Med mästerskapssommaren i sikte

Svensk handboll står inför en händelserik sommar med våra beach- och handbollslandslag som deltar i internationella mästerskap som OS, VM och EM. På hemmaplan arrangeras matcher och turneringar som ger fansen chans att se våra stjärnor i aktion.

Bilden: ungdomslandslaget jublar efter en vinst i EM 2022.

Sommaren bjuder på ett fullspäckat schema för våra beach- och handbollslandslag som tillsammans ska representera Sverige i OS, VM, EM, EM-kval, matcher och turneringar. Samtidigt som våra landslag tävlar på internationell mark arrangeras också flera spännande aktiviteter på hemmaplan och du har möjlighet att se damlandslaget möta Nederländerna i Göteborg, herrlandslaget möta Egypten i Eskilstuna, damer U20 i Scandinavian Open i Karlstad, damer U16 i Göteborg, herrar U18 i Lindesberg och dessutom spelas beach-SM i Trollhättan. Vill du besöka någon av landskamperna hittar du mer information och kan köpa biljetter via den samlade sidan mästerskapssommar, här hittar du också en sammanställning över sommarens alla matcher och mästerskap.

En nyhet för iår
Vid EM som både herrar U18 och U20 spelar senare i sommar i Montenegro respektive Slovenien är antalet deltagande nationer i år utökat till 24 stycken, precis som på seniorsidan. Det gör att det totalt blir fler matcher i mästerskapet som kan leda till en tuffare väg och hårdare konkurrens för att spela om de högre placeringarna. Målet för våra ungdomslandslag är att kvalificera oss till nästa mästerskap och självklart hoppas vi alla att det också leder till en så bra placering som möjligt men utan att gå ifrån vår verksamhetsinriktning och strategi för landslagen.

Nyhet på webbplatsen
Här på svenskhandboll.se har vi sammanställt nödvändig information gällande vår landslagsverksamhet och spelarutbildning. En viktig del av vår strategi är att ge fler individer möjlighet att utvecklas och få erfarenhet av internationella matcher. Det sker genom turneringar, landskamper och mästerskap. Vi strävar efter att skapa utvecklande, utbildande och stimulerande miljöer som bidrar till hållbara och långsiktiga karriärer.

I vår spelarutbildning och landslagsmiljö fokuserar vi på tre övergripande områden: handboll (teknik och taktik), idrottsfysiologi och idrottspsykologi. Dessa områden ska samverka för att utveckla välutbildade spelare och uppnå våra mål. Det finns en röd tråd och en stegrande process genom hela verksamheten, från spelarutbildning via ungdomslandslag till våra seniorlandslag.

Besök gärna landslagssidorna för att ta del av vår strategi, målsättningar och verksamhetsinriktning med mera. Här hittar spelare och vårdnadshavare till spelare också information som är viktig att känna till.

Vi ser fram emot en sommar full av handbollsglädje och spänning, och vi hoppas på framgångar för alla våra lag samt domare och delegater som nominerats till mästerskapen.

Publicerad: 2024-06-07

Senast uppdaterad: 2024-06-07

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!