Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

NYHETER

I FOKUS


Fullspäckad sommar

Under sommaren representerar våra landslag Sverige i en mängd turneringar och mästerskap, här hittar du alla matcher, tider och sändningar.


Pride

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI-aktiviteter över hela landet visar vi att vi tar ansvar för och menar allvar med att vara en trygg och inkluderande idrott som välkomnar och är öppen för alla.


Handboll NU

Under Handboll NU visar vi inom svensk handboll tillsammans upp vår sport - i stort som smått, över hela landet. Tillsammans

fyller vi perioden med handbollsglädje för alla på olika sätt.


Handboll Play Länk till annan webbplats.

Handboll Play gör det möjligt för föreningar, lag och cuper att livesända och dela spänningen med supportrar, föräldrar och anhöriga på en en gemensam plattform.

Knapp Serier och resultat


Profixio-app

I appen profixio kan du både följa och administrera svensk handboll. Ladda ned appen från din appbutik.


SVENSKA MÄSTARE 2024

Strategi 2025


Svensk handboll är vårt samlingsnamn och det namn vi använder när vi pratar om alla delar av vår verksamhet: allt som ryms i och från Svenska Handbollförbundet med dess bolag, intresseorganisationer och distriktsförbund till alla våra drygt 400 medlemsföreningar.

 

Strategi 2025 är vår gemensamma strategiska framtidsplan. Det är inte en färdig manual för hur vi når våra mål utan en riktning och guide på vägen och genom antagandet av Strategi 2025 har vi alla inom svensk handboll både möjligheter och ansvar att vara delaktiga i utvecklingen inom våra respektive ansvarsområden och verksamheter.

 

Tillsammans skapar vi handboll i världsklass för alla hela livet!

HANDBOLL FÖR FLER

I Sverige spelas och tränas mängder av traditionell handboll, men visste du att våra föreningar erbjuder handboll på fler sätt och för fler målgrupper? Här är några:

 

Para

Inom para ryms rullstolshandboll och parahandboll. Fler och fler föreningar startar upp verksamhet för fler och seriespel börjar komma igång i landet.

läs mer

 

Beachhandboll

Akrobatiska mål och spektakulära räddningar, intensiva, spännande matcher med högt tempo och många mål. Var med och utveckla beachhandboll i Sverige!

läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar och barn träna tillsammans och få en social träningsplattform med träning utan krav.

Läs mer

SAMARBETSPROJEKT

 

Färre skador med I-PROTECT

Forskningsprojektet I-PROTECT arbetar med skadeförebyggande och prestationshöjande principer för ungdomar i åldern 13-17 år.

 

Ett av målen är att skadeförebyggande träning ska bli en naturlig del av ordinarie handbollsträning för ungdomar.


läs mer

 

Idrottsklivet

Idrottsklivet är en idrottsgemensam satsning som möjliggörs genom medel från regeringen för att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga samtidigt som vi ökar den föreningsidrottsliga närvaron på fler platser i landet och samtidigt främjar inkludering, ökar tryggheten i området samt bidrar till det brottsförebyggande arbetet.

läs mer

 

Hållbara idrottsresor

Den bästa träningen börjar tillsammans! Att ta sig till och från träning och match tillsammans är roligare, smidigare, bättre för hälsan och dessutom bra för miljön. Bidra till fler hållbara idrottsresor: gå, spring, cykla, samåk eller åk kollektivt till träning och match - här finns stöd och inspiration för föreningar som vill göra en faktisk förändring på ett ganska enkelt sätt.

läs mer

SENASTE NYTT FRÅN VÅRA DISTRIKT