Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

FÖRENING

I FOKUS

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

HANDBOLL FÖR ALLA

Knapp Serier och resultat

PARAVERKSAMHET

Starta upp parahandboll eller rullstolshandboll i föreningen. Fler och fler föreningar startar upp paraverksamhet och seriespelet börjar komma igång runtom i våra specialdistriktsförbund.

Läs mer

BEACHHANDBOLL

I beachhandboll får du se akrobatiska mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar, barn träna tillsammans och få en social träningsplattform där man tränar helt utan krav.

Läs mer

SENASTE FÖRENINGSNYTT

SAMARBETSPROJEKT

I-PROTECT

FÄRRE SKADOR MÅLET MED I-PROTECT

Under 2022 startar Svenska Handbollförbundet och Lunds universitet forskningsprojektet I-PROTECT. Forskningsprojektet handlar om handbollsträning med skadeförebyggande och prestationshöjande principer för ungdomar 13-17 år. Målet med I-PROTECT är att skadeförebyggande träning ska bli en naturlig del ava den ordinarie handbollsträningen för ungdomar. Läs mer

HÅLLBARA RESOR

IDROTTSRESOR SKA BLI MER HÅLLBARA I FRAMTIDEN

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har tillsammans med Svenska Handbollförbundet, -Orienteringsförbundet och -Ridsportförbundet beviljats drygt 2,9 miljoner kronor av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, i syfte att ta fram en metod för att minska resor med hög klimatpåverkan inom idrottsrörelsen. Läs mer

HANDBOLL HELA LIVET

TILLSAMMANS VILL VI STÄRKA FOLKHÄLSAN

Ett av svensk handbolls långsiktiga effektmål inom ramen för vår gemensamma strategi 2025 är att erbjuda handboll för fler och att behålla fler inom verksamheten under längre tid, kort och gott: handboll för alla hela livet. Tillsammans med Riksidrottsförbundet deltar vi i ett statsfinansierat projekt som vi kallar 65+ i syfte att få fler äldre i rörelse och kunna erbjuda handboll hela livet. Läs mer

NYHETER FRÅN RIKSIDROTTSFÖRBUNDET

Öppna inte för ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott. Det slår de nordiska olympiska kommittéerna, paralympiska kommittéerna och nationella riksidrottsförbunden fast i ett enat uttalande idag.
Det händer mycket inom svensk barnidrott. Det senaste decenniet har regler moderniserats, planstorlekar anpassats och synen på utveckling omvärderats. Det är en del av Strategi 2025, idrottsrörelsens pågående gemensamma och omfattande förändringsarbete.
Idag drar SM-veckan vinter i Skövde igång. Stjärnor och framtidens stjärnskott gör upp om medaljerna i 16 idrotter då fler än 100 nya svenska mästare ska koras på ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang. Det är den tolfte vinterveckan i ordningen och första gången Skövde står som värd.
Det blev ett hårt slag när Trosa Racketklubbs elräkning för december damp ner i brevlådan. Just nu väntar många idrottsföreningar på besked från regeringen om det utlovade elstödet. – De här pengarna som vi nu lägger på elräkningen är pengar vi skulle vilja lägga på våra barn och ungdomar, säger Efva Buskas, styrelseledamot i Trosa Racketklubb.

INSPIRATION

FÖRENINGENS VIKTIGA DATUM

15/2

Sista dag att göra övergång för spelare med licenskrav. Fönstret är stängt till och med 30/4. Se tävlingsbestämmelserna § 8:4.

25/2

Sista dag för våren att ansöka om LOK-stöd. Läs mer på rf.se. Länk till annan webbplats.

1/3

Sista dag för tränare att ansöka till Tränarutbildning 6 (TU6). Sedan säsongen 2018/2019 är det krav på att minst en tränare per lag i SHE och Handbollsligan är TU6-utbildad.

1/5

Första dag att göra övergång för spelare med licenskrav. Fönstret är öppet till och med 15/2. Se tävlingsbestämmelserna § 8:4.

1/5

Sista anmälningsdag till de flesta serier och USM.

25/8

Sista dag för hösten att ansöka om LOK-stöd. Läs mer på rf.se. Länk till annan webbplats.

Höst

Laglicenser faktureras av SHF.

30/9

Fakturan på årsavgiften ska vara betald och årsrapport ska vara inskickad till Svenska Handbollförbundet via IdrottOnline.

1/10

Sista datum att skicka in lista på kontraktsspelare.


31/12

Sista dag för förening som vill kunna gå upp eller kvala att säga upp samarbetsavtal. Se tävlingsbestämmelserna § 9:5.

31/12 ojämna år

Sista datum för motioner till Svenska Handbollförbundets förbundsmöte. Rätt att skicka in motion har SDF-styrelse och vid SDF-möte röstberättigad förening. Motion från förening skickas genom SDF med dess utlåtande.


TRYGG IDROTT

Knapp Serier och resultat

REGISTERUTDRAG

Knapp Serier och resultat

Föreningar som är medlemmar i Svenska Handbollförbundet är en mycket stor del av svensk handboll. I Sverige finns det cirka 430 aktiva föreningar.


Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för ungdomar och vuxna och både breddverksamhet för oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår gemensamma strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll.


Tillsammans skapar vi handboll för alla hela livet.


Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik.


På de här sidorna hittar du som vill starta en förening information om hur du kommer igång.


För befintliga föreningar finns här information som vi tycker är viktigt att känna till, exempelvis information om trygg idrott, alla som spelar handboll ska kunna känna sig trygga och säkra i vår verksamhet. Här finns även information om antidoping och hur föreningen kan arbeta mot doping. Du hittar information om licensförsäkring och information om hur vi kan arbeta mot matchfixning, med mera.


Välkommen till svensk handboll.