Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Matchvärdens uppgift och roll

"Syftet är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas både som spelare, domare, ledare och funktionärer."

Nu är det inte många dagar kvar till seriepremiären för alla barn och ungdomslag i distriktet. I och med det vill Handbollförbundet Öst påminna och Bilaga 3 i Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdom – Matchvärd.

Enligt Svenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser för barn och ungdom (TBBU) ska det finnas minst en matchvärd på plats när det spelas barn- och ungdomshandboll (upp till och med U19). Syftet är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas både som spelare, domare, ledare och funktionärer. Det ska tydligt framgå vem som är matchvärd genom att den bär matchvärdsväst. Matchvärden ska noteras i protokollet på respektive match som spelas i anläggningen under tiden som matchvärden tjänstgör (idag finns inte den funktionen i Profixio, men är under utveckling). Genom att markera sin närvaro och vara uppmärksam på vad som händer före, under och efter match kan närvaron av en matchvärd göra stor skillnad. Matchvärden bör vara över 18 år.

Läs mer i Bilaga 3 i Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdom om bla matchvärdens uppgift/roll samt principen om nolltolerans. Dessa går att hitta både på Svenska Handbollförbundet hemsida Öppnas i nytt fönster. samt under Handbollförbundet Östs flik under Tävling som heter "Matchvärd". Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-09-29

Senast uppdaterad: 2023-09-28

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!