Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Foto: Johan Kaving, Viktor Källberg, Sven Larsson, Joakim Lindgren, Matthew Tipple

Nominerade domare till USM finalspelet 2024

11 domare med ett förflutet i Handbollförbundet Öst nominerade att döma USM finalspel i Uppsala 26-28 april.

Minns du tiden när du var 14 år och i stort sett allt kretsade kring handboll, skola och kompisar? Pling, en notis i telefonen. Kallelse från föreningen; obligatorisk domarutbildning. Din första tanke kanske var "perfekt, extra pengar", eller "buuu shit vad tråkigt". Det kan också varit något i stil med "det kan bli kul". Oavsett hur dina tankar gick där och då kan det varit startskottet för en framtid du annars inte visste passade dig eller vilka möjligheter som väntade med en pipa i handen.

11 av de nominerade domarna till årets USM finalspel lyfte pipan, blåste och pekade för första gången i en hall tillhörande Handbollförbundet Öst. Några av domarna har tagit sig vidare ut i landet, men det har inte hindrat dom från att fortsätta och även vidare utveckla sitt domarskap. Handbollförbundet Öst är stolta att vi tillsammans med distriktskollegorna lyckas behålla flera duktiga och ambitiösa domare inom handbollen, även om annat i livet också kommer in, finns handbollsfamiljen nära till hands oavsett om spelarkarriären tar dig till Syd eller studierna leder dig till Norr.

"Handbollförbundet Norr har hjälpt och stöttat mig. Jag är den domare jag är idag tack vare dom."
- Michelle Råvik. (Bor numera inom upptagningsområdet för Handbollförbundet Norr)

USM finalspel är bland det största och häftigaste en domare (och ja även spelare och publik) kan få uppleva inom Svensk Handboll. Till USM finalspel nomineras domarna av Svenska Handbollförbundets domar- och funktionärskommitté (DFK) utifrån de prestationer de visat upp under säsongen. Till årets finalspel helgen 26-28 april är 38 domare (19 domarpar) nominerade att döma, varav 11 domare har ett förflutet i Handbollförbundet Öst (se fetmarkerade namn nedan).

“Är en stor ära att få bli nominerad till finalspelet och jag ser fram emot att tillsammans med resterande få lära mig ännu mer och få vidare utveckling under denna helg tillsammans med min domarpartner.”
-Hannah Eldås. (Bor numera inom upptagningsområdet för Handbollförbundet Syd)

Grattis och stort lycka till från oss på Handbollförbundet Öst. Vi ses i Uppsala!

Nominerade domare

Domare 1

Domare 2

Distrikt

Glen Korsar

Jonas Torman

Mitt/Väst

Daniel Berlin

Hampus Sörensen

Öst

Jonathan Hummelgård

Emrik Svensson

Mitt/Syd

Jonathan Lindoff

Victor Sturesson

Syd

Johannes Lindström

Darmin Zdenac

Syd

Samuel Kähler

Adam Nilsson

Syd

Markus Nilsson

Younes Ottosson

Syd

Elias Lindoff

Rasmus Schultz

Syd

Björn Katzmann

Markus Sandberg

Väst

Casper Axell

Hugo Evebring

Väst

Li-Meng Borgman

Matilda Ericson

Mitt/Öst

Jonathan Jonsson

Viktor Rödén

Syd/Öst

Eldin Bitic

Rasmus Källerfeldt

Väst

Hannah Eldås

Sabina Popanicic

Syd

Adrian Germer

William Hellstedt

Öst

Hanna Göthlin

Jennifer Ysing

Mitt

Tobias Andersson

Oscar Lindström

Syd

Vasiliki Michopoulo

Michelle Råvik

Norr

Tobias Henriksson

Albin Tufvesson

Syd

 

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

All information om USM finns att hitta på Svenska Handbollförbundets hemsida under "USM 2023-2024". Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/usm
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-03-15

Senast uppdaterad: 2024-03-15

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!