Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Från vänster; Lena Wahlberg, utbildningsansvarig Huddinge HK,Therese Wiik-Rydberg Domar- och funktionärsansvarig HF Öst och Ulf Bourelius, domaransvarig Huddinge HK.

Foto; Matthew Tipple

Utmärkelser från Domar- och funktionärskommittén

Domar och funktionärskommittén (DFK) i Handbollförbundet Öst önskar uppmärksamma ett par personer som bidragit lite extra under den gångna säsongen 2023/2024.

DFK:s Funktionärspris

Motiveringen till priset är:
DFK:s funktionärspris tilldelas Maja Ekström som under sin första säsong som FU3 ha visat en passion utöver det vanliga för funktionärsskapet. Inte nog med att hon varit en inspirerande funktionär, hennes vilja att ta många uppdrag, engagera sig och lära sig nya saker syns även i rollen som domare. Majas första säsong som FU3 har varit intrycksgivande, och domar- och funktionärskommittén ser med tillförsikt på hennes fortsatta engagemang och framtid.

DFKs: Utbildningspris

Motiveringen till priset är:
DFK:s utbildningspris tilldelas Huddinge Handbollklubb som gjort ett imponerande arbete med att utbilda och utveckla både domare och funktionärer säsongen 2023/2024.På domarsidan har Huddinge sedan flera år utbildat sina U14 spelare till föreningsdomare men denna säsongen tog man ett steg till och inkluderade sina U16 spelare i funktionärsutbildningen, Huddinge visar en innovativ inställning till att utveckla unga talanger inte bara på planen utan också i viktiga stödjande roller.

Skapandet av interna träningsturneringar är ett lysande exempel på hur man kan skapa flera tillfällen för att ge praktisk erfarenhet där dom kunnat jobba med aktivt mentorskap för att stärka dessa unga förmågor. Ulf Bourelius, domaransvarig och Lena Wahlberg, utbildningsansvarig i Huddinge förtjänar att lyftas fram för deras drivkraft och vision som har bidragit till domare och funktionärer, vilket stärker både föreningen men också distriktets handbollsverksamhet.

Det är inspirerande att se en förening som Huddinge Handbollklubb ta ett så aktivt ansvar för sportens framtid.

DFK:s Domarpris

Motiveringen till priset är:
DFK:s domarpris tilldelas Ebba Jonsell Zetterquist för att i domarskapet lyckats kombinera kvantitet och kvalitet på ett enastående sätt. Med över 200 dömda matcher i distriktet och cuper utöver det har Ebba visat ett brinnande engagemang för domarskapet. Tillsammans med domarkollegan Wilma har Ebba dessutom tagit stora steg framåt i sitt domarskap under denna säsong. Ebbas säsong 2023/2024 är något alldeles extra att uppmärksamma.

Stort grattis och tack för allt ni bidrar med till verksamheten i vårt distrikt!

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!