Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Dubbla SM-guld för Göteborg Beach Handball Club

Göteborgs Beach Handball Club vann guld i både dam- och herrklassen i SM i beachhandboll.

Bilden: Gemensam lagbild för Göteborg BHC:s damer och herrar Foto: Tony Carlsson.

Under helgen (17-18 juni) avgjordes SM i beachhandboll på Långvikens Arena i Kalmar. Totalt tio lag, fördelade på sex herrlag och fyra damlag gjorde upp om titeln svensk mästare i beachhandboll.

Från Handbollförbundet Väst deltog tre lag. Göteborg Beach Handball Club med ett damlag och ett herrlag samt KFUM Trollhättan AI som deltog med ett damlag.

I damklassen visade Göteborgs BHC tidigt i turneringen att ambitionsnivån för årets turnering var i paritet med resultatet från förra årets upplaga. GBHC gick på ett imponerande sätt obesegrade genom gruppspelet för att i finalen ställas mot Lund BHC. Efter att ha delat setvinsterna behövdes en shoot-out för att skilja lagen åt. Väl där drog Göteborg det längsta strået och gick segrande ur en rafflande, jämn och spektakulär match.

På herrsidan
var det upp till Lund BHC att försvara SM-titeln från förra året, med Göteborgs BHC som främsta utmanare på förhand. Att det var dessa lag som skulle göra upp om titeln utkristalliserade sig redan under gruppspelet där bägge lagen imponerade med en initiativrik och sprudlande beachhandboll. Finalen blev som väntat en jämn historia där första set avgjordes till Göteborgarnas fördel genom ett setvinnande mål i golden goal. I andra set tog laget från Lund tag i taktpinnen och var länge i ledningen, men med ett fåtal minuter kvar lyckades Göteborg utjämna för att sedan avgöra setet med en enpoängare med ett fåtal sekunder kvar. Anmärkningsvärt från herrarnas turnering är att Göteborgs BHC genom hela turneringen inte tappade ett enda set.

Vi säger stort grattis till Göteborg Beach Handball Club!

Publicerad: 2023-06-20

Senast uppdaterad: 2023-06-20

Författare: Tony Carlsson

Intressant? Dela gärna!