Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Tävlingsadmin (Profixio)

Nyhet från Svenska Handbollförbundet, publicerad 1 april 2023.

Svenska Handbollförbundet (SHF) har beslutat att byta leverantör av de olika systemen där idag tävlings- och domaradministration sker samt det system som ligger till grund för det arbete som sker i matchsekretariaten. SHF har valt ett system som levereras av företaget Profixio.

- Vi har efter längre process valt att gå vidare med Profixios system som en ny plattform för svensk handboll. Där kan vi med fördel samla allt på en och samma plattform i ett säkert och användarvänligt system som innebär förbättringar och en ökad integration mellan och effektivisering av det administrativa arbetet i alla föreningar, i de fem SDF:en och hos SHF centralt, berättar Robert Wedberg, generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet.

- Att Svenska Handbollförbundet har valt att placera stora delar av sin tävlingsadministrativa verksamhet på vår plattform känns riktigt roligt och är en ny utmaning som vi är tacksamt ödmjuka inför, säger Pontus Hedfors hos Profixio och fortsätter:

-Vi ser fram mot ett långt och gott samarbete med start säsongen 2023/24 och hoppas på att vara starkt bidragande till en ökad tillgänglighet av det som har med svensk serie- och tävlingshandboll att göra. Att genom ett fördjupat samarbete även göra datan än mer tillgänglig för andra samarbetspartners och leverantörer som finns till SHF ska kunna bidra till än bättre upplevelse av svensk handboll, avslutar Pontus.

Just nu pågår arbetet med att utveckla handbollens tävlingssystem på Profixios plattform. Övergången beräknas göras den 1 juli 2023 men föreningarna kommer redan i april att anmäla sina lag till respektive serie- och tävling inför kommande säsong.

- Vi kommer under vecka 14 att skicka ut länkar till föreningarna så att de kan aktivera föreningens användarkonto för att göra detta möjligt, berättar Pontus. Länkarna skickas till den officiella adress som finns registrerad i IdrottOnline och här är det viktigt att inte minst samarbetsföreningarna ser över sina unika uppgifter, fortsätter Pontus. Dessutom är det viktigt att föreningarna innan dess har godkänt integrationen mellan IdrottOnline och Profixio.

Profixio är idag leverantör till åtta svenska idrottsförbund, däribland Svenska Bandyförbundet och Svenska Basketbollförbundet.

Ni hittar Profixio här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare:

Email: