Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Schysstmatch - möte

- ett kort möte vid sekretariatet femton minuter före matchstart för att skapa en trygg matchmiljö.

Syftet med mötet är att påminna om allas ansvar att samarbeta som ett team, allt för att matchen ska genomföras på ett schysst sätt på planen, på bänken och på läktaren. Från och med 13 januari ska Schysstmatch – mötet genomföras i åldersklasserna U10-U19 (både flickor och pojkar).

Ansvarig för mötet

Arrangerande förening.

Deltagare

Matchvärd, domare, funktionärer (tidtagare och sekreterare), en (1) ledare från respektive lag, en (1) spelare från respektive lag.

När

Femton (15) minuter före matchstart.

Var

Vid sekretariatsbordet.

Hur

  • Arrangerande förening är sammankallande och leder mötet.
  • Arrangerande förening påminner om allas ansvar att samarbeta som ett team för att matchen ska genomföras på ett schysst sätt. På planen, på bänken och på läktaren.
  • Arrangerande förening beskriver kort principen om nolltolerans. Att den handlar om att skapa god stämning och att respektera de beslut som tas.
  • Påminn om utdelning av Schysstspelare-kort i serier upp till U14.

Ladda ner dokumentet för Schysstmatch – möte Pdf, 86.4 kB. och skriv ut för att ha vid sekretariatet. Passa också på att ladda ner Matchvärd – du är viktig Pdf, 89.3 kB.”, laminera och trä på ett band för att sedan ge till era matchvärdar för att snabbt hitta information om deras uppgift/roll samt principen om nolltolerans.

Saknar din förening eller behöver ni påfyllning av matchvärdsvästar eller schysstspelare-kort, läs mer om korten här >>, kontakta kontoret på Handbollförbundet Syd så hjälper vi er.

#schysstmatch #schysstmatchmöte

Publicerad: 2024-02-06

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!