Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Distriktlagsverksamhet (D)

Syftet med Distriktlagsverksamhet (D)
Vi vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Syd vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0.
Alla spelare är välkomna att anmäla sig till distriktlagsverksamheten oavsett nivå. Under Distriktlagsverksamheten sker viss uttagning av spelare.

Steget efter spelarutbildningen 1-6 är att Distriktslagsträningar som startar, vanligtvis är första tillfället i slutet av augusti efter genomförd spelarutbildning 1-6. Anmälningslänk öppnas upp efter Spelarutbildningen. Detta är två olika utbildningsblock som inte är beroende av varandra. Spelare väljer om de vill vara med på båda verksmaheterna eller bara den ena. Efter Distriktlagsträning pass 7-8 sker en uttagning av spelare som blir kallade till nästkommande distriktlagsträning under september månad och efter det sker ännu en uttagning av spelare till distriktlagsträning under oktober månad innan de slutgiltliga trupperna (42 flickor och 42 pojkar) tas ut till Sverigecupen.

Sverigecupen spelas normalt sett andra helgen i november varje år. Till Sverigecupen har distriktlagsledarna tagit ut 42 spelare per flick-/pojkgrupp som fördelas på tre jämna lag som gemensamt reser till Sverigecupen för att representera Handbollförbundet Syd.

Från Svenska Handbollförbundets sida är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Väl på plats under Sverigecupen ska alla spelare ges möjlighet att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras scouter. När spelarna sedan kallas till Riksläger görs det utifrån ett individuellt perspektiv sett till de färdigheter spelaren har visat upp.

Det här vill förbundskaptenerna och instruktörerna se av spelarna under turneringen och hela utbildningen:

  • Spela både anfall och försvar
  • Visa upp god spelförståelse
  • Visa upp god individuell teknik i försvars-, anfalls- och målvaktsspelet
  • Med inställningen att alltid göra sitt bästa

Dessa kriterier följer även Handbollförbundet Syd genom hela distriktlagsverksamheten.

Ge inte upp!
Drömmer du om att spela i landslaget men har inte blivit uttagen till Sverigecupen eller till rikslägret? Ge inte upp - kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som inte kallas till Sverigecupen eller SHF:s läger kommer in senare i vår landslagsverksamhet. Landslagsspelare som Filippa Idéhn, Linnea Torstenson, Tobias Karlsson och Niklas Ekberg var inte med på ett enda riksläger. Niklas spelade i ungdomslandslaget medan övriga ännu senare i sina karriärer fick dra på sig landslagströjan.

Läs mer om Svenska Handbollförbundets spelarutbildning >>här<< samt om Riksläger >>här<<

Läs mer om specifik årskull (2008) >>här<<

Spelarutbildningspass 7–8 Distriktslagsverksamhet (kostnad 300 kr för 2 träningspass, anmälan är öppen för alla som vill vara med, efter pass 7-8 sker viss selektering till nästkommande distriktlagsträning)
Arr: HF Syd

Distriktlagsträning september
Utifrån distriktlagsträningspass 7-8 görs en uttagning av distriktlagsledarna. Ca 50% av spelarna blir kallade till en av dagarna i september.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

Distriktlagsträning oktober
Utifrån distriktlagsträning i september görs ännu en uttagning av distriktlagsledarna till tillfället i oktober.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

Träningsdag inför Sverigecupen
Till denna dag kallas de 42 spelare per flick-/pojk grupp som kommer att representera HF Syd under Sverigecupen.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

Sverigecupen i Nyköping i november
42 flickor och 42 pojkar fördelat på tre lag blir kallade till att åka till Sverigecupen för att representera Handbollförbundet Syd.

Arrangemang kring lag: HF Syd
Arrangemnag Sverigecupen: Svenska Handbollförbundet

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Författare: Camilla Rohlén